Saturday, October 30, 2010

Keputusan Ann's 1st Giveaway


adakah anda tertunggu2 keputusan GA ku ini?


sori ye..
lambat skit nk tayang result.
bersungguh aku wat senarai nombor & potong satu2 tau..
saje nk wat eksaited lebih. hehe..
107 nombor, kesemuanya..


dah insan istimewa yg membantu aku utk cabut nombor bertuah ni, 
of course la Cik Ayra Safiyyah kita!

memula ingat nk minta heroku, si Asyraf je yg cabut, tapi dia kena kidnap ngan atuk dia bawak gi jejalan plak..

TADA..!!

ok.ok.
cukup saspen dah.
meh kita tgk sapa yang menang. ;)

drum roll, please..!!!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Pertama :
No. 50. 
sarah abadan (http://sarahabadan.blogspot.com)

 (opss..!! minta izin amik gambar korang dr blog, ye..)



Kedua :
No. 64.
izan cute (http://izancute.blogspot.com)

 (sori.. puas belek blog mu itew.. 
x jumpa gambar tuan punya blog plak. huhu..)


Ketiga :
No. 12. 
nanie (http://haznanie.blogspot.com)




TAHNIAH...!!!

mohon kerjasama emelkan NAMA, ALAMAT & NO.TEL
ke hatiberbunga@yahoo.com ye!
tq.

harap semua pihak berpuas hati la dgn result ni yerk..!!
mana2 yg kurang bernasib baik, jgn serik pulak nk intai blogku lagi.. 
mana tau kot2 rezeki ku berganda lepas ni,
insya Allah akan ku buat GA @ contest lagi utk semua...


Friday, October 29, 2010

tayar pancit la plak di awal pagi..


pagi semalam punya cerita..
dah siap2 nk pegi keja.. beg2 budak suma dah angkut ke dlm keta..
alih2, tetiba terperasan tayar blkg keta Altis kami pancit la plak..
aiyooo...!
dah ler keta kelisa kami along aku pinjam (keta dia eksiden aritu.. hancus! nasib baik semua 1 famili xde pape..)

tapi kami dikira nasib baik la.. pasan ni kt rumah... 
klau pasan masa kt tengah jalan dah, lagi panjang citernya. huhu..

nampak tak tahap ke'pancit'an tayar itew? hmm..

en.hubby menunjukkan skill nya menukar tayar.

 "daddy wat apa tu, mama?"

tuan punya blog nk nyelit jugak ngan anak daranya yg masih blur2 baru bangun tdo tu. hehe..

skru durjana!

akibatnya, punch aku MERAH ler semalam.. wargh!!

Ann's 1st GA : CLOSED!!



yup!
dah tutup sudah..

senarai peserta seramai 107 orang, bleh refer SINI.
hari ni.. aku nk declare sbg hari kecederaan lah ye.. - meaning, aku bagi masa sehari gap utk bagi chan kt korang utk cek nama korang, ada ke tak.
klau menjelang malam karang, didapati xde pape information, makanya akan ku declare ini sahaja jumlah penyertaan, ye!

terima kasih kpd semua sbb sudi join GA ku yg x seberapa ni..

akan ku roger keputusan as soon as possible! ;)
tungguuu...!!!


Thursday, October 28, 2010

ANN's 1st Giveaway : SAPA NAK BAUCER RM10 KFC FREE??


>>sticky entry..<<
next entry, kt bawah ni ye!
aku ada dapat baucer KFC ni..
tapi since menda alah ni banyak..
aku ingat saje je lah nk bagi 3 keping baucer RM10 ni kat korang..

valid till 30 Sept. 2011..

meaning of :
3 org akan dapat baucer KFC bernilai RM10 setiap seorang.

korang nak tak?

sesapa yang nak,
tinggalkan link di ruang komen entry ni + komen yg berbunyi :
"Aku nak baucer RM10 KFC free!!"

then roger2 la kawan2 lain ye! (klau rajin la... x wajib pun..)

tu je.
sangat sempoi.
ermm.. since arini dah ari jumaat,
aku bagi chan lah kt korang smpai ari Khamis depan (28 Oktober 2010), pukul 11.59pm.
seminggu.. cukup la kan?

ok. see ya!

Ann's 1st GA : cek nama korang! - UPDATED


>>sticky entry..<<
next entry, kt bawah ni ye!


fuh!

giler ramai rupanya yg interested dgn GA aku yg super sempoi ni.
dah tutup dah..

untuk mana2 yg dah join, cek lah nama korang kt bawah ni ye..
ni list sehingga hari ini , Jumaat (29 okt) kul 5.20 am :

1. imaan09 (http://imaanlucky09.blogspot.com/2010/10/nak-jugak-klik-sini-ye-korang.html)
2. cik jue (http://jueannacontest.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-kfc.html)
3. imanmom (http://tungkukayu.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucher-rm10.html)
4. mrs. k (http://alwzbemybaby.blogspot.com/)
5. emma (http://emmaazwin.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
6. azura (http://lurveelivestorys.blogspot.com/)
7. dina (http://cahaymataku.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
8. mai (http://mayakmar.blogspot.com/)
9. zqah ismail (http://mimpisibunga.blogspot.com)
10. syariza09 (http://sayang-syariza09.blogspot.com/)
11.  akma (http://fayyadh-afham.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveawayaku-nak-baucer-rm10.html)
12.  nanie (http://haznanie.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
13.  nadiah (http://nettskerepek.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucher-rm10.html)
14.  azatiesayang (http://azatiesayang.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
15.  tiefazatie (http://tiefazatie.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
16.  wan hazel (http://wanhazel.blogspot.com/)
17. kak yong (http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
18.  yong liza (http://flizzy86.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
19.  miza yusof (http://hayworlds.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-kfc.html)
20.  eira (http://eiralovechess.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
21.  mama zharfan (http://suzie284.blogspot.com)
22.  elfa (http://elfarida.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
23.  syuhada (http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/)
24.  haszuraidah ishak (http://myapeapeaje.blogspot.com/)
25. nea flerida (http://neaflerida.blogspot.com/2010/10/baucer-kfc-free.html)
26. mRa (http://amiramastura.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
27. syue (http://syue1802.blogspot.com/)
28. cikanna (http://seindahfarhana.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucher-rm10.html)
29. adawiyah rahman (http://adawiyahrahman.blogspot.com/)
30. wany (http://ummi-aqilah.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
31. cik Ekin (http://fabulouspinkyekin.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
32. LyNn's Azlina (http://strawberry-lynn.blogspot.com/2010/10/annns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
33. zaikulim (http://zaikulim.blogspot.com)
34. taufidris (http://taufidris.blogspot.com)
35. zietyrahman (http://zietyrahman.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
36. juniza (http://blogjuniza.blogspot.com)
37. nur amirah (http://nuramirahsofwan.blogspot.com/)
38. fatin hanani (http://atinanani.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
39. inasepi (http://inasepi.blogspot.com)
40. DzulChronicles (http://dzulchronicles93.blogspot.com)
41. ayuselalu (http://ayuayu101.blogspot.com)
42. ekinashikin (http://ekinashikin.blogspot.com/)
43. Que (http://bisnesbaekpunyer.blogspot.com/2010/10/my-1st-contest-aku-nak-baucer-rm10-kfc.html)
44. segalanyer kuterima (http://segalanyerkuterima.blogspot.com/)
45. sall (http://sallcontest.blogspot.com/2010/10/my-1st-contest-aku-nak-baucer-rm10-kfc.html)
46. syira qahira (http://sinarpelangipagi.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm-10.html)
47. qieranna (http://qieranna.blogspot.com/2010/10/sapa-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
48. xi da ya (http://aboutcontest.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveawaybaucer-kfc-free.html)
49. anin (http://seindahbayu.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
50. sarah abadan (http://sarahabadan.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
51. aanie (http://aanie.blogspot.com/)
52. Adyshariz (http://adyshariz.blogspot.com/)
53. ummuabdullahsyaakir (http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com)
54. Syarifah Aida (http://aidazaki.blogspot.com)
55. mie (http://mietos.blogspot.com)
56. babykristal (http://babykristallove.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
57. mien (http://sneakershighheels.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
58. n@di@ (http://nadia1589.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway.html)
59.  LisaVsKhusairi (http://erynaraisya.blogspot.com / http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com)
60. cicakgirl (http://cicakgirls.blogspot.com)
61. CuteMummy (http://rinna57.blogspot.com/)
62. syakila (http://nurnuha-syakila.blogspot.com/)
63. inahasan (http://inahasan.blogspot.com/)
64. izan cute (http://izancute.blogspot.com
65. Ogy (http://ogy2112.blogspot.com)
66.  sarah (http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/)
67. SoFiaBH (http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/)
68. Zalina (http://usharapa.blogspot.com/)
69. rosilah (http://rosilahi.blogspot.com/)
70. Qard (http://qard91.blogspot.com/)
71. Muslimah Vogue (http://norazwa50.blogspot.com/)
72. EraWaTie(http://erawatie18.blogspot.com/)
73. shidasyakirin (http://loveblogcontest.blogspot.com)
74. najwa (http://demperorbeauty.blogspot.com)
75. farah diaz (http://farah-diaz.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
76. vanilla ice (http://kisahygbelumsempurna.blogspot.com/2010/10/anns-first-giveaway.html)
77. fateen (http://hanyagiveawaycontest.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway.html)
78. peachippo (http://peachippo.blogspot.com/2010/10/aku-suke-kfc.html)
79. Mama Balqis (http://bluepinkbaby.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
80. Diamilikku (http://diamilikku.blogspot.com)
81. kemma (http://luvyuall.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveawaysapa-nak-baucer-rm10.html)
82. amyeryn (http://mamatisya.blogspot.com)
83. ieda (http://zamieda-lifeline.blogspot.com)
84. nad (http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-kfc.html)
85. Nisa' Azman (http://greennnpanda.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway.html)
86. Mummy Qies (http://cintakusayangmu.blogspot.com/)
87. mama_umar_maryam (http://superzetymarlia.blogspot.com/)
88. Nur Qistina (http://qistinanur.blogspot.com / http://diakamiaku.blogspot.com / http://kisahbicarakasih.blogspot.com/)
89. .:. Maa .:. (http://syazmaa.blogspot.com/)
90. Cute Mum (http://mamiuyun.blogspot.com / http://mamiuyuncontest.blogspot.com/)
91. bun_nee (http://bunneesya.blogspot.com)
92. nuraarin-life (http://nuraarin.blogspot.com)
93. Fara (http://farzly.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm-10.html)
94. iman (http://teratakimpianibu.blogspot.com/2010/10/aku-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
95. aZuRa AhMaD (http://zamzura1405.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
96. Mrs. Eady (http://nurul-izwa.blogspot.com/2010/10/sape-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
97. nur (http://nurhafiz2009.blogspot.com/)
98. rozila (http://irisdanibu.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucher-rm10.html)
99. putera2puteri (http://putera2puteri.blogspot.com/2010/10/sapa-nak-baucer-rm10-kfc-free.html)
100. Sue-Rya Qistina (http://www.suriaqistina.blogspot.com/)
101. Cik Ayin (http://zhafarinah.blogspot.com/)
102. Nana (http://ibudamia.blogspot.com/)

103. Fatin a.k.a Aten (http://wnf7488.blogspot.com)
104. akmafaizal (http://akmafaizal.blogspot.com/2010/10/anns-1st-giveaway-sapa-nak-baucer-rm10.html)
105.  AI (http://xpdc-ali.blogspot.com)
106. Siapa Lin?? (http://layanlynn.blogspot.com/2010/10/anns-give-away.html)
107.  Roshazzy Shaq (http://shagcomot.blogspot.com/)


sori sangat2 tak sempat nk terjah blog2 korang..
sangat the bz minggu ni. huhu..
tapi tetap akan ku terjah bila2 free, k!

kepada sesiapa yang namanya takde tu, mohon semak semula komen korang ye..
maybe korang tak letak "kata laluan" yang kurang tepat.
tapi klau dah betul, tapi still takde,
do feel free to inform me, ok!
nanti aku apdet. =)

kenapa en.hubby dah WAJIB beli pagar tangga


Ayra.. Ayra..
bijak sungguh kamu.
blum masuk umo setahun, dah macam2 skill dah kamu tunjuk, kan??

antaranya, ini lah :
oleh kerana since pindah umah ni, 
kami blum berkesempatan nk beli pagar tangga 
(umah lama kami xde tangga pun!)
kami blocking tangga dengan almari kasut + kotak2 dulu... 
Asyraf, kami dah x risau. dia dah terer. 
tapi si Ayra ni.. terlebih bijak! 
dah abis blocking pun tangga tu, tapi berjaya jugak dia menyelinap. 
bila dah berjaya tu, si sengih2 lagi. hehe.. 
nak geget ke.. nak cium si dak bambam ni ye? 
hihi..




meh layan video cara2 Ayra melepasi halangan itew dengan jayanya! hehe..

video

Tanpa Baju. ..hehe..

layanzzz.... ;)




Wednesday, October 27, 2010

dah kawen? meh tengok fadhilat BERCIUM

jumpa artikel ni kt internet.. tapi dah lupa plak dari sumber mana..
(en.hubby ku sayang, sila ambil perhatian, ye..! 
terutama part yg di highlight itew. hehe..) :


Fadhilat Bercium???
Ahli perubatan mendapati bahwa bercium itu baik untuk kesihatan.....Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa seronok, tenang dan nikmat, tapi ciuman juga dikatakan untuk melawan pelbagai penyakit.
Keistimewaan dan kelebihan bercium :
* Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem pengaliran darah kita. Ketika berciuman, degup jantung makin cepat hingga mencapai 110 degupan jantung seminit.

* Setelah berciuman, paru-paru akan bekerja lebih keras. Tarikan nafas selepas bercium adalah kira-kira 60 seminit (nafas normal hanya 20 kali seminit.)  Maka bercium adalah baik untuk mencegah penyakit lemah paru-paru.

* Sesetengah doktor gigi percaya, bahawa bercium dapat mencegah  gigi daripada mudah berlubang.  Ciuman akan membuatkan rembesan air liur berlaku yang mananya boleh meneutralkan cecair berasid yang menyebabkan kerosakan gigi.

* Proses ciuman yang berlaku melebihi 3 minit membantu seseorang menghadapi tekanan hidup atau melawan stress. Bercium dalam waktu yang lama boleh menghindari hormon penyebab tekanan atau stress.

lagi... kelebihan berciuman .....

1. Pasangan yang mengamalkan tabiat bercium ketika berpisah hendak pergi bekerja setiap pagi contohnya,  dikatakan mampu memberikan lebih masa hidup  5 tahun lebih lama daripada mereka yang tidak melakukan rutin bercium ini. <-- see! see! see! tak salah, kan?? bukannya kita comolot pun... ciuman kasih sayang ckit2 je.. just peck on the cheek or forehead ke... hehe..
2. Ciuman mampu memberikan keyakinan diri dan rasa dihargai.  Ciuman akan membuatkan seseorang merasa dihargai dan memberikan ketenangan diri kepada kedua-dua pihak..

3. Ciuman dapat membakar kalori sehingga 2-3 kalori seminit dan meningkatkan kadar  metabolisma seseorang. Malah ada yang mendakwa bahawa ciuman yang dilakukan dengan penuh ghairah sebanyak 3 kali sehari (iaitu sekurang-kurangnya 20 saat setiap kali bercium) boleh membantu mengurangkan berat badan.

4. Ciuman yang dilakukan dengan penuh perasaan mampu menghilangkan ketegangan, mengurangkan tenaga negatif, membangkitkan rasa sihat dan juga mengurangkan rembesan hormon penyebab tekanan.
5. Aktiviti bercium menggunakan sekurang-kurangnya 30 otot wajah dan ini boleh mencegah pipi dari menjadi kendur. Otot pipi yang menegang semasa ciuman ghairah yang dilakukan dikatakan mampu membantu kulit menjadi lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.

6. Bercium adalah sangat baik untuk jantung kerana ia menurunkan kadar tekanan darah dan kolesterol.

7. Mereka yang sering berciuman didapati jarang menghadapi masalah perut.

8. Semasa bercium, antibiotik akan dirembeskan keluar melalui air liur. Air liur ini dikatakan bertindak sebagai anestetik yang membantu mengurangkan rasa sakit.


perhatian plak untuk yang blum berkahwin :
sila SIMPAN DAHULU ilmu ini ye..
tunggu kawen, baru bleh amalkan, tau.
(takmo den tanggung dosa korang tu. erk!)

Tuesday, October 26, 2010

aduyai, anak mama ni..


di usia menjejak 11 bulan ni,
Ayra dah pandai majuk & tunjuk perasaan tau..

bila2 ada menda yg dia tak suka atau tak dapat,
dia akan melepet trus kt lantai camni..

pastu klau tak dilayan, kekadang jadi macam ni plak.




hmm..
belajar dengan sapa la agaknya ye?
hehe..

apa dah jadi ngan aku ni???


anda nampak gambar di bawah??


anda perasan apa aku perasan???
adakah anda terfikir camner bleh jadi macam tu??

waaa...!!!
korang nampak tak??
nampak tak??

tengok la jumlah entry blog aku masa awal tahun smpai bulan Julai tu..
banyak je citer.
tp masuk je bulan Ogos, dah mula merudum progress blog aku ni.. 29 entry je
masuk September, 20 entry je.
masuk Oktober, smpai smlm, baru 14!!!

kenapa?
kenapa?
KENAPA?????

Monday, October 25, 2010

aku pun tak tau nk bagi tajuk apa ni


dengan melihat gambar2 di bawah, apa agak2nya tajuk yg sesuai utk entry kali ini?
(tu pun dlm gaya masih terkawal. hehe.. sabo je la)

A. "gaya jakun macam tak penah masuk terowong suria KLCC"??
B. "perangai mak budak bila budak2 takde"???
C. "cara2 untuk mengabiskan masa bila keja dah abis tapi takut nk balik rumah awal sbb en.hubby takde"???
D. "bila org Nilai dah JARANG-JARANG masuk KL... ni la akibatnya..."???
E. "cara2 untuk membuatkan pak guard terowong suria KLCC yg duk jeling2 itew utk menyampah dengan korang"???
F. atau "non of the above"???
hmm.. 
sila jawab. hehe..










Wednesday, October 20, 2010

sang pari2 hijau di 5th ICMHESR


entry yg sempoi (pakat tempek gambar je) di subuh yg hening b4 bergerak semula ke KLCC utk program 5th ICMHESR (gila susah nk nyebutnya. apa kebendanya tu, sila lah google ye! malas nk taip. panjang sangat! hihi..)

5th ICMHESR
(19 - 21 Oktober 2010
Kuala Lumpur Convention Centre
lihat lah sang pari2 hijau (penyambut tetamu ler..) beraksi slps tugas terdahulu selesai & sementara tunggu tugas baru, yakni tunggu  delegasi keluar dewan. hihi..

anda kenal gadis2 ini? hihi..

nampak tak 'gadis' short hair itew?
dia ni, puan hamidah dari KPT.
junior MY MOM masa sama2 belajar kt maktab dulu.
i like her! she's very2 nice. ;)

seminar ni dirasmikan oleh TPM kiter.. :)

saje posing kt sini.
(sama warna, kan? hehe..)

aksi mak budak + anak dara dalam lift hotel kami
(sgt saiko dorg ni. ahaks!)

tetiba terasa hati berbunga2. :)

our team.
(ada gaya kumpulan nasyid tak? hehe..)

with Dr.Asma - lecturer kt opis aku, merangkap Liason Officer utk minister dari Oman
(saje nk amik berkat jadi LO.. harap2 dapat lah jadi LO bila2 ada seminar @ program camni lagi)

kt bilik makan urusetia.

cubaan nk amik gambar ngan view kt luar.. sangat cantik, ok!

tak percaya?
see..!!

ok. tu je utk 1st day.
alarm dah bunyi tu suh aku bersiap nk gerak kt KLCC balik ni.
(aku ulang alik Nilai - KLCC tiap2 hari dengan Pn.Bonda, tau.. huhu..)
akan bersambung lagi hari ni & esok.
see ya!

Thursday, October 14, 2010

tukang lipat kain mama..



Asyraf dah pandai lipat kain!!



sangat bersemangat dia nk melipat kain smpai x bagi mama dia tolong skit tu.
kain2 yg byk kt gambar last tu, dia yg lipatkan semua tau!

lepas ni, boleh la Asyraf tolong mama lipat kain yg menggunung tu tiap2 hari ye!
hehe..

(sesungguhnya kanak2 ini TIDAK didera @ dikerah @ dipaksa menjadi buruh lipat kain.. tetapi atas willing nya sendiri.. hihi...)

Wednesday, October 13, 2010

aku yg hangin & minah drift kesayanganku


aku sbnrnya tgh hangin satu badan ni sbnrnya..
dah la ada paperwork nk submit ke Mesyuarat Pengurusan Universiti ptg ni..
dah la tgh bz dgn preparation nk gi bengkel penting (aku urusetia) esok petang..
dah la tetiba ada pihak nk mintak macam2 report (nk submit by esok pagi..

boleh pula emel opis tempat aku simpan segala maklumat keja aku, 
tetiba SANGKUT @ HENG!!
1 apa pun xleh buat ni. tekan2 suma, takmo jalan.
wargh..!!

fuh! fuh! fuh!

mari kita tenangkan hati dengan tgk muka minah drift kesayanganku ini..
yeay!!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails