Friday, March 23, 2012

lomah jantung mama, nak oii..


hasil kreativiti anak dara ku..


bersungguh si abang & si adik main kt bilik blkg ngan tutup pintu..
sbb duk rasa pelik, aku bukak ler pintu, jenguk..
hasilnya... itu lah! waaaaaa...!!!

abis Beauty Cream Safi Rania Gold ku... huhu..

mmg amik masa dekat 20 minit jugak ler aku nyental rambutnya dgn shampu suh bagi hilang krim tu dari rambut dia. huhu.. time tu mmg rasa nk nangis sesgt.

Ayra.. Ayra...

Monday, March 19, 2012

sementara tunggu daddy bersiap..

meh kita layan aksi dua beradik ni smtara tunggu daddy 
lama sgt mandi & bersiap nk gi kenduri.





hikhikhik!!

Friday, March 16, 2012

A Thousand Years - LOVE this song!


Christina Perri – A Thousand Years Lyrics

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

Thursday, March 15, 2012

gaya comel anjing narkotik


arini, opis aku ada anjurkan program ni... :

and, sempena program ni, kami jemput Unit K-9, PDRM, Bukit Aman utk wat Demonstrasi Pengesanan Dadah.


polis tu cakap, adiah / award yg dorg bagi lepas berpuas hati bila anjing2 dorg dah wat keja (hidu dadah - err.. anjing2 ni bukan penagih tau.... cuma di train agar dpt kesan dadah2 tu), anjing2 akan dapat tuala kecik sbg mainan anjing2 ni. anjing2 gaya mcm budak2 jugak rupanya.. hehe..

see..!!

video

so cute! terutama bila trainer dia acah bila nk baling tuala tu suh dia tangkap. hehe..

lepas abis show, wajib ler kami amik gambar.


tp sayangnya dlm gambar ni, anjing tu pandang lah ke blkg. huhu...
(tapi serius cantik bulu anjing tu. hitam, berkilat & bersih sesgt)

Monday, March 12, 2012

My 1st Try : less 3 cm in 5 days!


seriously, tak tipu..
(tipu berdosa tau...)
perut aku kempis skit (3 CM) lepas cuba pakai menda alah ni dlm masa 5 HARI je.


ok.ok.ok...
suma org wat testimoni, selalunya mesti sebut bleh kurang brape kilogram bagai..
tp secara jujurnya, aku takde lah mesin penimbang berat badan kt umah.. hehe..
sekadar ada tali tape je..

tp seriously, menda alah ni mmg best!
aku pakai sendiri.. tu la pasal aku berani citer..
selain dr utk tujuan KURUS
ia juga untuk KESIHATAN & KEINTIMAN. ngeee..!!

korang nak tak??
kebetulan aku ada extra ni klau2 ada kawan2 yg nk cuba.

feel free to call me : 0192768797
or email me : annadlina@gmail.com

ok!

Friday, March 9, 2012

Sambutan Maulidur Rasul 2012 Opis


dah lama dah Maulidur Rasul berlalu..
tetapi baru skrg opisku berkesempatan wat Perarakan & Sambutan di Peringkat Opis..

memandangkan jabatan aku kecik je,
so pengurusan tertinggi suh kami yg jabatan kecik2 ni, yakni 13 PTJ (pusat tanggungjawab), combine je jadi 1 Kontijen yg akhirnya berjumlah 73 org 
(well.. tu jumlah yg berarak je. lum masuk yg x mampu berarak. hehe..)
byk pro & kontra nya jadi kontijen gabungan ni..
malas ler aku nk hurai.. nanti jadi isu lain lak. :P

preparation utk majlis ni, 
opis bagi masa SEMINGGU je.
pulak tu dlm tempoh seminggu tu, kami kt semua PTJ tgh sangat2 sibuk.
konklusinya, persiapan kami amik masa 2 @ 3 ari sahaja. hahahaha..!!

nway, sbnrnya niat dihati mmg nk amik gambar byk2..
tp atas bbrp faktor yg x dpt dielakkan, aku tersampai lambat kt tempat start perarakan..
tp nasib baik perarakan lum bermula.
so, ini je yg sempat aku snap kt Kompleks Sukan tu :



hahaha..!! 2 je gambar kt Kompleks Sukan tu sblm start berarak.
the masa berarak, dah xde sapa nk amikkan gambar.. ekekek..

perarakan tu berakhir di Stadium Tertutup Nilai.
klau ikut planning, suma kontijen akan beratur kt depan stadium & sambung berselawat..
tp bila kami sampai2 je situ, dlm 5 minit pas tu, trus hujan turun.
so, berlari2an la kami masuk stadium. hehe..

dapat je seat, hati sudah lega..
senyum simpul gitu. ekekek..


yg pakai tudung pink cerah kt bawah ni,
adalah salah seorg daripada bos2 yg ramai.. ;)
 

antara pengisian Majlis..

bila dah abis Majlis, dlm dekat2 tengahari,
baru lah kami berkesempatan nk bergambar2 skit.


ha.. hamper kt depan tu, 
meh aku zoom skit :
terbaik tak? hehe...
sempoi2 kami wat preparation dlm masa 2 @ 3 ari je, 
dapat juga hadiah.. alhamdulillah...

kami2 yg ppuan, mudah la skit nk dpt jubah2 hitam utk pakai..
tp bila tanya the guys, rupa2nya ramai yg tak baju melayu hitam, wpun semua penjawat awam sbnrnya wajib ada baju melayu hitam utk majlis rasmi kerajaan. huhu..
lantak la labu.. janji tak bugil. =P



ini la Penyelaras Kontijen kami yg sgt terampil yg menyumbang kpd kejayaan kami.
(gaya ku terlebih suda... hehe..)

opsss...! lum abis ni..
meh layan gambar2 lain Sambutan ni yg aku kidnap dr e-Galeri opis aku ni plak...

cer carik mana aku dlm gambar kt bawah ni??
aku.. mcm ada nampak diri aku kt situ, tp diri sendiri tak yakin lak. hahaha..!!

*klik utk tumbesaran gambar*




ni kontijen Jab. Bendahari..
Juara Perbarisan Terbaik (hampir setiap tahun menang woo...)
tp pada aku, mmg patut menang.
berdasarkan usaha kreatip dorg..

kt bawah ni plak kontijen Jab. Pendaftar,
Juara Keseluruhan..
ermm.. aku sbnrnya masih tertanya2 apa yg menyumbang kpd kemenangan dorg..
(hehehe.. insan2 dr Jab.Pendaftar yg baca blog aku ni, jangan marah ye.. hehe...)


TNC (HEP) berbual dgn pljr OKU dr kontijen Kolej Kediaman 1.
selalu gak aku nampak pelajar ni kt bangunan fakulti aku..
mmg tabik spring kt dia.
wat pengetahuan korang, 
bangunan fakulti aku yg 3 tingkat tu takde lif tau.
bayang kan lah camner dia panjat tangga2 tu setiap hari utk ke kelas..

 ha.. yg kt depan skali sblah TNC (HEP) tu,
itu la big bos aku!!
i love him! ekekek...

ok. tu je.
sekian. =P

Thursday, March 8, 2012

Kami @ Sukan Skool Asyraf


4 Mac 2012 -
skool Asyraf wat sukaneka..
wat peringkat daerah Seremban lak tu. hehe...

awal2 pagi, dlm kul 8pg, kami dah smpai Gelanggang Futsal Taman Markosa, Seremban..
punya lah ramai manusia kt tempat yg comel tu.
lepas pendaftaran, Asyraf jumpa geng2 dia..
abis dah x ingat kt mama, daddy & adik nya.



 tp adik tetap nk join si abang..
biar lah kt situ suma lelaki. hehe...

1st acara, perbarisan.
pelbagai gaya hiasan, hasil kretiviti setiap PASTI.
skool asyraf, yg ada banner gambar upinipin tu. hehe..



sementara tunggu acara bermula, 
di kala asyraf sibuk ngan kawan2 & cikgu2 dia,
di kala si adik dgn si daddy,
si mama pun jalan2 keliling makan angin.
and terjumpa ini budak : anak Fawziah, staf jabatan kt tempat keja aku.

releks je dia. cute! muka mmg cam mamanya.
tp lebih comel. hahaha..

pastu jumpa kak Zainie & Naufal.
tp si kakak, Aqilah, no where to be found. tgh ngan kawan2 dia jugak kot!

well... ramai gak kenalan yg aku jumpa aritu.
tp lupa lak nk amik gambar. hehe..

sengih2 Ayra..!

bapa mithali tgh suapkan makanan kt anaknya.. 
*love*

ni anak dara daddy duk lari2 gi peluk kaki daddy.
so sweet..


ha.. time ni, Asyraf dah ready kt gelanggang, tgu turn game dia.
Ayra ni, mmg pantang nampak abangnya.
confirm akan mencelah duduk sblh abangnya wpun kt situ SEMUA nya lelaki.
selamba je. =P


ok. ok..
smpai turn game Asyraf :
4 x 10 meter lari membawa bola.
 
kapten2 (pakai kain ikat merah - petanda pelari terakhir) sudah bersedia di tempat masing2.

pelari2 lain juga telah bersedia.

on ur mark, get set, go!!!

abis dah game Asyraf...

ni lah muka yg sgt hepi lepas game, wpun kalah. hehe.. :


game last : 
kutip gula2 utk pelajar 4 thn
cuba carik mana Asyraf. hehe...


well, ada game2 lain lg sbnrnya..
tp xde kaitan ngan Asyraf (dak umo 5 & 6 thn)..
ada juga game yg libatkan keluarga jugak..
ada cabutan bertuah.. (tp kami x bertuah pun. huhu..)

kira ok la...
tp yg x brape nk ok program sukaneka ni, adalah kemudahan toiletnya.
kt situ ada toilet (2 pintu)..
tp bleh la plak dua2 tersumbat pd hari tu.
hish... mmg tak selesa la..
bayangkan la manusia dr PASTI seluruh daerah Seremban.. 
hmm... mmg susah nk citer.
dah plak tu, spjg pagi ke tghari tu, Asyraf nk terkucil smpai 4 kali!
fuh.. aku xleh tahan la dgn keadaan toilet gitu.
last2, kali ke 5 dia kata nk terkucil 
(aku pun konfius pesal la Asyraf kerap sgt nk terkucil pagi tu),
aku pakaikan je diaper. ekekek..
(nasib baik bawak stok. ahaks!)

tp byk2 menda kt situ, yg menarik perhatian Asyraf adalah...
btul2 sebelah gelanggang futsal tu, ada taman permainan.
puas sungguh Asyraf duk main kt situ smpai naik gelap dah muka Asyraf. huhu..

over all, the kids really had fun.
terima kasih en.hubby ku sayang kerana sabar melayan kerenah kami..!

Air Kelapa Gula Merah @ Tasik Biru


last week, pulang dr kenduri sepupu en.hubby kt Kundang... 
dekat2 area Rawang / Sg.Buloh nun.., 
abang en.hubby ajak singgah Tasik Biru..
gerai hujung skali kt situ, ada jual air kepala gula merah ni..


fuhhh... mmg marveles!
gelas besar tau tu! bukan gelas saiz biasa2 je.
kt gerai tu, mmg offer mcm2 jenis air kelapa.. :

* klik utk tumbesaran gambar *

air kelapa2 ni.. agaknya mmg speciality dorg kot.

en.hubby  citer, sejarah nya Tasik Biru ni asalnya bekas lombong.
dpt nama Tasik Biru sbb warna airnya biru (masa tu - skrg air dia dah hijau2 skit)
sekarang dah jadi tempat aktiviti jetski / mancing/ gerai2 mkn.
view dia.. mmg indah!
korg2 klau lalu kawasan Tasik Biru tu, cer la singgah. 

gambar sekitar tasik?
hehe... time kami smpai tu, hujan renyai2..
so, dapat amik gambar berdua ni je. hihi..


the kids?
dalam keta. 
renyai2 kan time tu.. karang demam lak. (^_^)

Sunday, March 4, 2012

butter prawn terbaek!


yum! yum!

so far, ini lah butter prawn yg terbaeeekkk, yg aku jumpa.

udang nya, besar 2 jari aku. mmg best lah!

so, sila lah berkunjung ke ANA IKAN BAKAR PETAI
di Bandar Baru Bangi.
kedainya btul2 sblh Balai Bomba BBB.

(sesungguh aku x dpt sebarang komisyen atas usah promosi ku ini. hihi..)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails