Wednesday, April 25, 2012

Mee Udang Kuala Kangsar


yummy!
balik keja td, bersungguh en.hubby x bagi masak dinner. pelik wehh...

rupa2nya dia oder INI dr kawannya yg baru blk dr Kuala Kangsar


MEE UDANG KUALA KANGSAR!!
mmg sedap!!

cuba kira brape ekor udang ada kt dalam tu. hehe...

bekfes kt McD


TQ, dear hubby, banje isteri kesayangan mu ini bekfes kt McD..


alhamdulillah sehari dua ni, rezeki kami murah..

terima kasih semua rakan2 & keluarga yg telah menyokong kami..
terima kasih Allah!!

Tuesday, April 24, 2012

Gastrik ku sudah tiada!! TQ, BioEver!


sapa penah kena gastrik, angkat tangan..!!


aku ni gastrik tegar sejak kecik lagi. xleh langsung skip waktu makan. confirm pastu perut aku start pedih, then peluh sejuk mula membasahi badan, then migrain pun datang, then badan start gigil2, then trus pengsan. :P

kisah aku & gastrik (DULU-DULU) : 
  •  tiap2 pagi, WAJIB bekfes dulu sblm keja. klau tetiba berangan nk jadi pekerja penuh dedikasi, terus masuk opis, dlm kul 10 gitu, CONFIRM peluh sejuk start kuar..
  • penah skali aku masuk wad 3 ari gara2 gastrik ni. siap masuk teropong ikut atas (mulut) dan juga bawah (....) sbb doktor nk tengok usus aku. mmg pengalaman ler..hadoi!
  • tiap kali bulan puasa, CONFIRM aku kena sentiasa standby ubat gastrik ke umah. 
  • oh... tu lum masuk time preggy lagi. memandangkan aku ni jenis mabuk teruk, segala menda yg aku makan, confirm kuar balik.. maka nya CONFIRM jugak lah perut aku sentiasa pedih & aku pun layu..
tak caya, tanya mak aku. sejak kecik, klau gi mana2 CONFIRM bawak mknn / jajan bersama. huhu..

kisah aku & gastrik (SEKARANG) :

wuuuhhuuuu...!!! DAH TAKDE...!
(astaghfirullahalazim.. istighfar byk2 Ann wehh... ingat Allah. ingat Allah..)


CAMNER BLEH ELOK PULAK????

syukur alhamdulillah, dgn izinNya dan juga krim BioEver Nano Cream, aku dah xde risau2 psl tu semua..


actually, aku asalnya pakai krim BioEver ni tujuan nya nk hilangkan lemak2 tersembunyi aku.
time tu, tak terfikir langsung psl gastrik. huhu..

tapi lps 2 mgu, gitu.. aku mula perasan.. aku dah bleh skip time makan lah!
paling kemuncaknya, pd suatu hari, atas sbb2 tertentu, kul 6 pm baru sempat nk makan lunch.
plak tu bekfes kul 7.45 pagi tu, mee je kot (dah x ingat)
masa tghari tu, mmg dah rasa lapar.. standard la kan..
tp sbb mmg x sempat nk lunch.. tu yg terlajak smpai kul 6 tu.
tapi MAJIKnya, perut aku x pedih la plak? apa tah lagi menggigil2 lapar spt biasa. pelik aku.

pastu aku cuba godek2 kt group komuniti STG (closed group yg ada info BioEver ni),
baru aku tau penyebabnya - BioEver Nano Cream tu lah!
waahhh...! suka bangat weh..!!
skrg ni, aku dah x perlu risau2 psl gastrik ku lagi...
BioEver, i love u..!!


nk citer detail lagi? nk FREE demo? nk beli?
sms / call la aku : 019-2768797
emel pun bleh ... annadlina@gmail.com


nak citer apa, sbnrnya? hihi..

tengok lah si Asyraf ni..


siap berkerut2 dahi tu. hihi...
mata ke lain.. tangan lak tgk suapkan si adik donut.
siap duduk atas meja tu...

(donut tu mmg dah tinggal 1.. 
nasibbaik la Asyraf sgt baik hati nak berkongsi dgn adiknya.. 
bagus la anak mama ni!)

adik nya ni mmg susah nk pisah ngan abg. 
apa abg buat, dia nk juga buat..
apa abg cakap, dia confirm akan ajuk..

pesal kusyuk sgt?
ni ha.. ngadap CD citer ultraman mebius yg baru daddy nya beli td.



(dasyat woo Asyraf ni.. dia bleh kenal suma adik beradik ultraman.
tgk sekali imbas je dah bleh tau ultraman mana. hehe..)

* konklusinya, nk citer ALL in ONE. ahaks!

Monday, April 23, 2012

Blogger.com New Look?


oh! oh! baru ni..
masuk2 je akaun blog arini tgk2, sudah lain..



ha.. baru teringat aritu mmg blogger.com mention ada new look utk akaun blogger... 
hmm.. maybe sbb aku dah biasa dgn look yg lama ni..


maka nya aku masih kekok dgn new look ni.

(aku rasa sbb aku sbnrnya lebih suka warna BIRU berbanding OREN. hihi...)

korang prefer yg camner?

Sunday, April 22, 2012

punya lah Ayra eksaited!


punya lah Ayra eksaited dpt kasut baru dr opahnya..
dari petang smpai lah ke pukul 11 mlm td, 
berkepit je ngan kotak kasut tu.
xmo berrenggang langsung..
suka sgt la tu. (^_^)




tq, opah & acu..!!!



Thursday, April 19, 2012

Kisah Si Kunang2...

Hari nie aku nak cerita mengenai si Kunang-Kunang... 
aku suka sgt, sebab si Kunang-Kunang diumpamakan sebagai diri kita sendiri, 
tanpa kita sedar...

Kisah bermula, pada 1 malam, si Kunang-Kunang tumpang 1 kereta 1 family yg hendak pergi bercuti, dr Selatan ke Kuala Lumpur......... perjalanan memakan masa berjam2.... dan sampai saja ke destinasi, Menara Petronas, si Kunang2 amat terpegun dengan kecantikan cahaya lampu dari Menara Petronas tersebut.... disebabkan dia sgt terpegun, dia pun pergi la menghampiri lampu di Menara Petronas sambil memuji kecantikan cahaya lampu Menara Petronas.......... “wahai lampu, cahaya yg kau pancarkan, sgt cantik... aku sgt kagum dengan mu.... “ si Kunang2 memulakan bicara...... “ooh, aku bercahaya atas bantuan kuasa elektrik... sekiranya kuasa elektrik tiada, maka, bergelap la aku tanpa cahaya..... utk pengetahuan mu, si Kunang2, bulan lagi bercahaya... malah lagi hebat, sebab org selalu sebut2 nama si bulan... Bak pungguk rindukan Bulan.... Bagaimana Bulan dipagari bintang..... “ dgr kata2 dari si lampu di Menara Petronas, maka, si Kunang2 pun terbang ke arah Bulan.... hendak melihat sendiri cahaya si Bulan............

“wahai si bulan.... kau sgt2 hebat... mampu memancarkan cahaya yg terang di malam hari...” si Kunang2 memuji si Bulan............ “oh, terima kasih, Kunang2.... tapi, aku takkan bercahaya tanpa Matahari.... “ dengan kata2 itu, si Kunang2 teringin hendak jumpe Matahari... tetapi, si Bulan melarang... kau takkan mampu jumpe Matahari....

“wahai si Kunang2, kenapa kau lihat pada kehebatan org lain, sedangkan pada aku, kau lagi hebat dari kami.... “ kata si Bulan...

Si Kunang2 terpinga2, kenapa pulak si Bulan berkata begitu.....

“kau kan hebat, kau  boleh keluarkan cahaya dari diri kamu sendiri... Cuma kau sahaja yg tidak sedar akan kehebatan diri kamu sendiri... “

Oh, amat2 la terkejut apabila si Kunang2 mendengar kata2 dari si Bulan... sejak itu, baru la dia sedar,  bahawa, diri dia sendiri lebih hebat dari org lain... 

so.. what do you learn today?? hehe....






Monday, April 16, 2012

Asyraf's 4th Bday is coming up!!

kek angan2. huhu....

yup! 
in.. 2 - 3 weeks..
oh how i wish the BEST birthday party for him....
not just majlis makan2 + sesi potong kek mcm slalu.. 
but a REAL PARTY.. 
yg dia & semua hadiri akan enjoy & ingat smpai bila2..

Ya Allah... murahkan lah rezeki kami..
permudahkan lah urusan kami...
kuatkan lah hati kami..
kukuhkan lah poket kami.. jgn lah ia bocor...
agar cita2 kami ini mampu tertunai kelak..
(err... sempat lg ke? hmmm...)

Sunday, April 15, 2012

sila jgn muntah :P


hehe..
lama sgt rasanya tak bergediks ngan en.hubby kesayangan.

sehubungan itu, mari melayan saat gediks kami selama 1 minit ini. hihi...
(dlm konteks gedik yg masih terkawal. ahaks!)




p/s : SAYA SAYANG SUAMI SAYA. :P

Asyraf : Syurga & Neraka

situasi : Ayra menyepah2 kan nasi2 yg sepatutnya dia makan
(literally, purposely senduk kuar nasi d mangkuk & tabur2 keliling rumah. huhu...)


Mama : Ayra.. jgn la sepah2 nasik tu.. x baik.. rezeki kan? nanti Allah tak sayang nanti...
Asyraf :  A'ah kan, mama? nanti Allah tak sayang. nanti masuk Neraka.
Mama : Neraka, Asyraf? Neraka tu mcm mana? (ni mesti kes blajar kt Pasti dia la ni..)
Asyraf : Neraka tu ada api2 banyak.. tempat orang jahat! org2 jahat tu kena api2 tu..
Mama : mesti sakit, kan?
Asyraf : a'ah. Asyraf baik, kan, mama? tak tabur2 nasik?
Mama : ye, sayang.. Asyraf baik.. anak yg baik nanti bleh masuk..?
Asyraf : Syurga!!
Mama : Syurga tu mcm mana plak?
Asyraf : hehe.. (sengih2 tak tau jawab la tu..)
Mama : Syurga tu tempat orang2 yg baik.. tempat tu cantik sgt! mcm2 ada kt situ.. apa Asyraf nak? suma ada.. ada makanan best2.. ada taman.. ada sungai.. 
Asyraf : Asyraf nak mandi kolam! Asyraf nk gula2..
Mama : hahaha... iye.. sayang..

Wednesday, April 11, 2012

Fokus vs Being Cute!



dah 2 jam si Asyraf ngadap youtube kt laptop mama.
fokus betul!

si Ayra plak, hehe..
sentiasa membuatkan mama tersenyum sorang2. (^_^)

papehal pun, mama sayang kamu berdua!
mmmuuuaaahhhh!


Posted via BlogPost

Monday, April 9, 2012

Tips Pagi Isnin

Tips Mengelak Dari Mengantuk Di Pejabat. ;)


good luck!

Sunday, April 8, 2012

Ayra : ABC Song..!!

 i like..!!
clever girl..!
opsss... sila sengetkan kepala anda
(x reti nk rotate video!! huhu....)

video



Saturday, April 7, 2012

entry peram : FunFair @ Tesco Nilai


last 2 weeks, ada bukak FunFair kt Tesco Nilai..
jom! jom tgk gambar!
 
haa... sblm kita bersuka ria, kita makan KFC dulu..!!
hehe..


mahal woo.. fun fair ni.. nk masuk je, RM4 dewasa, RM2 kids.
tp sbb anak2 ku chomel2 belaka, so org tiket tu bagi dorg masuk free je. hihi...

menanti en.hubby beli token plak..

1 token = RM2
skali ride, paling murah, 2 token sorg = RM4
tu pun kot2 nk biar the kids naik sesorg, kan?

sementara tunggu en.hubby beli token, the kids mcm dah x sabar..

our 1st ride = 3 token sorg, naik bertiga = RM6 x 3 = RM18. fuhhh...

Asyraf eksaited bukan main.
tapi si Ayra, "mama..!! takut..!!" hahaha...

pastu tuju ke feris wheel..
konon2nya nak tengok suma ride yg ada kt situ dr view atas.
yg ni 4 token sorg. tp rezeki the kids, dpt naik free. aku & en.hubby je kena byr. ;)
gambar kami bertiga je.. mana daddy?? di sebalik kamera la. hehe..

pastu ride ni plak..

pastu, kami berpecah.
sbb Ayra nk naik yg ni.. Asyraf nk naik keta lg satu.
aku mula2, mcm berat je nk bagi Ayra naik yg ni.
sbb masa 1st ride kan, Ayra dah takut2...
tp Ayra bersungguh2 nk naik jugak..
hmm... so aku pun ikutkan je la..

bila start swing, rasa mcm laju semcm.
oh, Ayra xde dlm gmbr ni. laju, kamera ni x smpat nk snap. :P
muka Ayra, selama2 naik swing tu, mcm xde perasaan. 
x mcm eksaited, x mcm takut..
tp bila swing brenti, nampak je muka aku, sengih dia smpai ke telinga.
siap nk ajak naik lagi. hahaha..

manakala en.hubby bawa Asyraf naik keta ni.
boleh plak dia jumpa geng dia, si Adib. hehe..
(sila jgn percaya pd muka Asyraf yg seposen dr td. dia mmg cenggitu. walhal bila kami blk umah, x abis2 ckp "seronoknya!! best! best!" hehe..)

konklusinya, mmg abis jugak ler duit kami..
tp wbgmnpun, semua nya rasa berbaloi melihatkan senyuman di wajah2 our kids..

we love u, dear!!

Friday, April 6, 2012

My Eppy!


introducing, Mr.Eppy..!!



bos ku yg baru blk dr expo bagi..
suka sgt2!!!
trus bagi nama Eppy sbb :
1. duta sykt Eppendorf
2. it always make me HAPPY..!!

bila stress2 je..
masuk je bilik, nampak dia.. usap2 bulu dia..
trus buat hati & pala hotak yg slalu serabut ni, ceria kembali..
hehe..

yes, i'm oredi 30 series..
tp x tau la pesal dgn Mr. Eppy ku ni, 
tengok je dia, hati aku terus cair..

SEHUBUNGAN ITU, JANGAN SESAPA BERANI ROMPAK MR.EPPY KU 
DARI MEJA KOMPUTER OPIS KU INI TAU..!!!
klau amik jugak, aku cucuk tangan tu. :P

 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails