Tuesday, October 25, 2011

Asyraf jgn sakit ye.. mama syg kamu!


hero mama, Asyraf Muhaimin, 
dah 2 hari demam panas lepas muntah2 yg teruk..
mama sgt sedih tengok anak mama yg biasanya aktif ni, 
sakit, terbaring layu tak bermaya..
sampai makan minum pun x mampu..

maafkan mama..
mama tak tahu Asyraf sakit..
mama hanya takut Asyraf jatuh sakit sbb perut terlalu kosong..
ingatkan Asyraf  mmg saje memilih makan...
tu sebab mama suruh juga Asyraf abiskan sekeping biskut tu..
rupa2nya, sejam lepas tu, terus badan Asyraf naik panas suhunya..

maafkan mama...
walaupun semalam Asyraf masih demam, 
mama & daddy terpaksa juga memilih utk pergi kerja pada pagi tu 
atas faktor2 yg mama & daddy sendiri x dapat nk elakkan.. 
syukur alhamdulillah tiba2 Atuk menawarkan diri utk menjagamu utk setengah hari.
terima kasih Atuk!!
terima kasih juga Opah & Acu yg turut singgah melawat Asyraf di rumah..
tak terbalas rasanya dek mama ni..

lewat petangnya, 
bila badan Asyraf mcm kebah skit, 
mama cuba pujuk Asyraf & bawa Asyraf ke taman permainan kt Giant Nilai tu, 
sbb itu permintaan Asyraf (bosan kot duk baring je kt umah dah 2 hari)
tp sampai sana, Asyraf hanya mampu main menan goyang2 tu je.
gelonsor pun x larat nk panjat. huhu..
takpe lah. mama layan kan je kehendak mu asalkan kamu gembira.

lepas tu,
mama bawa Asyraf ke Tutti Frutti, Nilai..
kot2 Asyraf mahu jamah aiskrim & buah2an kt situ.

 tapi Asyraf tenung je aiskrim & buah2tu.. 
jamah @ rasa pun tidak.. hmm...

nasib baik malam tadi, 
akhirnya lepas bawa Asyraf makan Nasi Arab (Ayah Ngah blanja),
baru Asyraf mahu makan nasik & ayam..
mama suka sangat2!
tapi tengah2 makan tu, Asyraf bleh bisik kt mama "acap ngantuk..."
olololo.. siannya anak mama ni..
terus otw blk, dalam keta, Asyraf trus tertidur..
even masa angkat masuk ke rumah & tukarkan seluar Asyraf pun, 
Asyraf tak tersedar..
penatnya dia..

tengah malam, 
Asyraf tersedar, terus cari mama..
minta mama peluk sambil tepuk2 Asyraf sampai tertidur semula...
bila mama mcm nk terlelap semula, 
Asyraf pegang tangan mama & tepuk2 badan Asyraf dgn tangan mama tu 
tanda minta tepuk lagi. hehe...

pagi tadi, 
mama tengok hero mama ni dah x panas dah badannya..
wpun muka masih nampak penat, 
Asyraf akur je bila mama pujuk utk ke taska..
(mama kena keja!)

tengahari td, 
mama telefon taska tanya khabar Asyraf..
kakak kt taska ckp badan Asyraf tak panas dah..
cuma makan je masih kurang wpun susu Asyraf berjaya abiskan..
main dgn kawan2 pun kurang..
penat lg ye, hero mama ni?

fikiran mama sentiasa kpd mu sepjg hari ni..
skrg sudah pukul 5, mama harus pulang..
sbb dah janji dgn Asyraf nk blanje " ...ooo McDonald had a farm..."

Asyraf..
mama sayang kamu sgt2..

2 comments:

Elin said...

hope asyraf cepat sembuh and aktif balik yer. Sedih klu anak tak sihat kan cik ann.

.:. Maa .:. said...

sedih la... tingat time amca dmm baru2 ni, seminggu bdn pns... sgt ssh hati kan... moga acap cpt sihat n blh main2 dgn aktif ye.... sian dia....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails