Tuesday, January 31, 2012

dari kerana mata..

dari kerana mata, 
Ayra terpaksa bercuti 2 minggu sbb terjangkit dr kawan2 taska..
sian.. Ayra..
nasib baik mata sblh kanan je.. sblh kiri, selamat..
tp Ayra hebat.. 
sakit2 mata pun, tetap ceria mcm takde sakit pun.


cuma mama kena belikan spek hitam so Ayra tak rasa silau sgt & bleh jugak kuar rumah sesekali.

tapi sian jugak kt mama & daddy sbb selama 2 minggu juga ler jadual kerja mama & daddy agak kelam kabut sbb bergilir2 jaga Ayra sbb masing2 tak dpt cuti (bizi keja!)
kejap jaga Ayra kt umah smbil wat keja opis..
kejap angkut Ayra ke opis. (sori ye bos! hehe..)


nk jadi citer lg best, masuk je minggu kedua Ayra sakit mata, taska Ayra lak kena tutup seminggu sbb penyakit mata tu dah merebak smpai tahap xleh kontrol dah kt taska tu. 
(memang berbakul2 la 'puji-pujian' oleh suma parents kpd parent yg pencetus asal penyakit tu kt taska tu.. huhu..)

pastu, part paling best, lepas genap 2 minggu Ayra sakit mata,
MAMA PULAK JANGKIT SAKIT MATA NYA..!!
tp sbb keja banyak, kan.. so selamba je gi keja dgn mata bengkak.
fuh... nasib baik seminggu je.
masuk minggu ke2, mata dah comel balik.
lalalala...

skrg, suma dah sihat, alhamdulillah..
nasib baik tak berjangkit kt si abang & daddy
(daddy bleh demam la time mama sakit mata. ekekek...)

tp, above all, 
lepas suma dugaan ni selamat kami tempuhi, 
terasa mcm Allah dah makin dekat dgn kami..
sentiasa melindungi kami..
ada je kejadian2 yg sbnrnya bleh jadi lebih buruk, 
tp sentiasa je ada penyebab2 yg menjadikan ia sebaliknya..
syukur.. ya Allah.. atas kasih sayang mu kpd kami ni..

3 comments:

ibu MZW @ farah idayu said...

Salam..saya sefamily pun pernah diserang demam + sakit mata selama 2 minggu last year. bermula dengan si adeq juga yg mula2 kene sakit mata tuh..huhu!

Sue-Rya AQ said...

laaa..parents yg dh tau anak2 sakit mata, nape je nk anta anak2 kt taska..kesian tau kt anak2 lain yg berjangkit..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

comelnye Ayra berkaca mata hitam :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails