Monday, August 26, 2013

Kalam Jama'ie PASTI Asyraf, MENANG!!


uiks!
apa tu Kalam Jama'ie???
dalam bahasa inggeris nya.. Arabic Choral Speaking..
dalam bahasa melayu nya... errr.. tak tau! ngeeee... :P

semalam, Ahad, 25 Ogos 2013,
Asyraf ada masuk pertandingan Kalam Jamaie Sempena Alam Ria PASTI peringkat daerah Seremban..
kt Majlis Kuaters KLIA..
dia wakil PASTI Isbat Al Imtiyaz, Nilai..
 
actuallly, Kalam Jama'ie ni pd tahun ni..
utk pelajar2 6 tahun je..
pelajar 5 tahun x masuk bertanding...
tp ntah camner, Asyrafku yg berumur 5 tahun ni
terpilih bersama2 beberapa geng 5 thn nya utk join team 6 tahun.
ahaks!

sempat tu, posing2 sementara tunggu org lain sampai.. hihi...



lepas serah Asyraf kt muadhibah dia (panggilan utk cikgu2 kt Pasti Asyraf),
lepas sembang2 ngan kawan2 yg juga duk menghantar anak masing2 ke situ,
kami pun masuk dewan..

sementara tunggu majlis bermula,
spt biasa, hp ku menjadi mangsa mainan Ayra sbg 1 gimik utk dia duduk diam jap.
hahaha....
hasilnya, pose2 gedek ini yg sempat di snap oleh jurugambar amatur, Ayra Safiyyah.. 
sila jgn muntah ye! hihi..


haa..!! group Asyraf group 1st wat persembahan!!.

see! see!
suka sesangat tgk Asyraf melentik2 kt depan tu 
sbb bila kt rumah, time aku @ daddynya minta perform dpn kami, 
asyik malu2 kucing je.. 
paling kuat pun, kuar suara je.. gaya2 takmo tunjuk pun tau....

akhirnya kt sini, nampak juga kami full performancenya.. 
walaupun kami tak faham bahasa arab. yeay!


video

sila maafkan kualiti video yg tak brape clear tu..
tapi comel, kan? kan? kan?
hihi...
 
masa Program Alam Ria tu, selain Kalam Jamaie, 
ada juga pertandingan nasyid, pidato, sajak, khutbah, azan dsbnya... 
tp tak dpt nk snap gambar bebanyak 
sbb Ayra sgt byk akal, ligat.. penat ngejar. huhu... 
last2 daddynya bersuara, terus dia majuks, nangis & akhirnya tertidur dlm pangkuanku.. 
cian dia.. 
tp klau tak ditegur, acaner?? huhu...


lps semua perform, baru la VIP sampai utk majlis perasmian & penyampaian hadiah..
yg lawaks nya, team Asyraf diminta perform skali lagi depan VIP.. jadinya, sblm diumumkan siapa pemenang, masing2 dah dpt agak siapa yg dapat.. hihii...

nampak x, kt gambar atas tu, Asyraf satu2 nya murid yg tak pakai kopiah time naik pentas... haiya..!! hahaha.. :P
and.. nampak x, kt gambar atas tu juga, budak pakai baju PINK di kalangan murid yg dpt hadiah tu? Ayra eksaited sungguh mendapatkan abang nya kt sblh pentas.. sukeee sgt la tu..!! ^_^


nway, mama & daddy sgt bangga dgn Asyraf...
berjaya perform dgn penuh yakin skali!!

and paling best, akibat MENANG, segala program hari raya mama & daddy pada Sabtu depan (31 ogos 2013) terpaksa ditangguhkan sbb Asyraf akan bertanding PERINGKAT NEGERI SEMBILAN pula!! yeay!!

1 comment:

hazlina azmi said...

sejuk perut mak...Blogwalking..jom kita bertukar2 link…and follow each other
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails