Tuesday, December 30, 2008

nasib seorang kuli..

tersebut lah kisah..

seorang pegawai tadbir kt sebuah universiti kt mesia ni..
tengah sedey sbnrnya..
sebab last week dapat "pertukaran jabatan" dari naib canselor..

masa nampak surat tu atas meja, mmg terkedu yg amat sgt..
"tukar lagi..???!!!!!"
huhu... apa salahku, sampaikan kena tukar jabatan, walhal duk kt fakulti ni baru 6 bln? baru nk buat perubahan kt fakulti ni, dah kena campak jauh2.. huhu...

ikut sejarah aku bekerja kt sini aa... agaknya dah nk masuk 7 thn, dah 6 jabatan dah aku pegi tau..
~ mula2 bhgn akademik (1 thn),
~ then fakulti ekonomi dan muamalat (3 thn),
~ then pusat pengurusan penyelidikan dan persidangan (1 thn),
~ then pusat pengajian umum (1 thn),
~ then, fakulti kepimpinan dan pengurusan (6 bln, slps tolak 2 bln aku bercuti bersalin)
~ dan akhir skali, mulai 2 januari ni, pusat pengurusan ilmu dan teknologi maklumat (ppitm)



takpe lah.. nk wat camner, kan..
takkan la nk cakap kt VC tu "saya tak setuju!!!"
nk mati ke cakap camtu?

well.. itu la nasib seorang kuli....
bila bos kata "bertukar lah!" .. lantas bertukar la ia...huhu..




1 comment:

bOnda said...

sretttttt...
(tOmpang hembus idung kat sini..)
wa pun sedih lhO..
wa takmO kOmen lelebih
takOt wa pun kena pindah gak..
wa taknak pindah!!!!wa nak jadik Pendaftar kat tempat skang nih!!!!huhuhuhu...

mOga sukses di tempat baharu..peace yO!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails