Thursday, July 7, 2011

1st time ikut en.hubby gi servis Altis


hehe.. percaya tak klau aku cakap yang..
sejak keta Altis tu ada ngan kami,
ni la 1st time aku ngikut en.hubby gi antar servis keta.
slalunya aku reti bawak je.. hehe..
tak penah nk amik tau pasal servis2 ni.

keta Altis tu, dah berumur 9 tahun ++,
dah bertahun kami duduk Nilai,
even merata jugak la pusat servis toyota dekat2 area sini,
en.hubby tetap setia dgn Pusat Servis Toyota kt Shamelin KL tu.
sejak Altis tu dilahirkan, sampai la ni..
tak penah bertukar tempat servis keta ku nanti sebijik tu.
konfius aku..
apa yg special nya pusat servis tu?

so, aku pun decide nk ikut en.hubby gi servis.
sanggup tu amik cuti! huhu..

sampai2 sana, hujan plak renyai..


nasib baik area register nya cun & sgt selesa.


korang nampak tak area belakang kaunter tu?
tu la tempat keta2 suma diserviskan.
cantik seh...
tapi lupa lak nk amik gambar dekat. hehe..


pesal apa lupa?
sebab tak bekfes lagi. lapar...
nasib baik kt situ ada Customer Lodge.
so, ini la bekfes ku pagi tu :
teh tarik & biskut free. hihi..


dah 2 round teh & biskut aku belasah,
baru la mampu utk senyum skit. ahaks!


paling syok, line streamyx full bar.


(sesungguh ketahui lah semua bahawa tepon aku takde line internet. 
bergantung kpd line wi-fi sekeliling semata-mata)
lagi best : ianya FREE. 
khusus utk kegunaan customer kt situ. 
well.. dorg bagi password la.. 

lain2 kemudahan yg ada kt Customer Lodge tu :


lepak kt lodge tu dlm 2 jam lebih, keta pun siap!

fuh.. mmg selesa la.
masa kami lepak kt lodge tu pun, even ada sorg kakak tu siap menjahit manik baju2 lagi. hihi..
nway, konklusinya, 
sgt berpuas hati.
bleh la dtg lagi. ;)

thanks, toyota!

6 comments:

eB ezrin said...

wahhhhhhhhhhhh... kalo kete kami x tau la ;p

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

selesa demi customer .. relek menanti x busan sgt ;-)

MRS. K said...

tak penah ikut jugak.

ibu chicamie said...

hamoi2...sgt selesa ;-D

ann @ hatiberbunga said...

kak eb > keta canggih ke?

diana > betul! betul! betul!

mrs.k > sesekali buat sesuatu yang tidak pernah buat, syok jugak, apa? ;)

nanie > yup! setuju. :D

Puteri Satu said...

time akak keje KL.. balik keje tunggu husband... selalu pekena milo kat toyota servis.. memang terbaik...sedap ya amat.. memang takkkan jumpa milo sesedap tu kat tempat lain...

p/s : pas ni leh bawak cik altis ke servis toyota kat kajang.,. husband akak keje situ :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails