Thursday, July 28, 2011

kami sgt memerlukan nya..


ada org penah tanya aku..
couple2 yg dah ada anak2,
mcm mana bleh kuar dating berdua ni lg?
tak teringat ke.. kt anak2 time berdating tu?
senang hati ke tinggalkan anak2?


hmm..
mula2, kami kuar dating time hari biasa tau.
hari bekerja di mana bleh tinggalkan the kids spt biasa kt taska..
kami la amik cuti..
so, tak jejas kan pun quality time mereka dgn kami
di waktu malam & hujung minggu..

and, kembali kpd persoalan kt atas tu,
org lain, aku tak pasti la..
tp pada kami.. pada aku & en.hubby..
kami sgt2 memerlukannya..
memerlukan masa kualiti berdua itu..
terutama di kala masing2 semakin bizi dgn kerja masing-masing...
dan di kala masing2 merasakan tumpuan kpd salah satu sama lain semcm makin menjauh...
just the two of us.
untuk menyemarakkan kembali API CINTA (chewah!! ahaks!) kami, seperti dulu..


nk gi honeymoon, kami tak brape nak kaya.. wpun utk dlm negara..
lgpun, x sanggup la tinggalkan trus the kids lebih dr sehari..
so, kuar dating biasa2 je la kami.. hehe..


 yea.. anak2 mmg penaik semangat kami..
anak2 mmg benih cinta & bukti kasih sayang kami..
anak2 mmg sbb untuk kami tersenyum sorg2 setiap kali berjauhan..
tetapi, siapa tak suka perhatian, kan? ;)
mcm zaman2 bercinta dulu.. 

tak salah, kan?


5 comments:

Pn. Zana said...

setuju. :)

aanie said...

betul...mmg kita perlu jugak masa utk berdua...sb sejak ada anak, nak kuar berdua amatlah susah...tp masa dating pun anak tetap xleh lupa...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

betul ..kami dua pun ada hari2 dating dua .. time tu la nak bincang benda2 keluarga .. dan rasa balik kenangan bercinta dulu2 ;-)

ann @ hatiberbunga said...

pn.zana > yeay!

aanie > of course. tiap kali deting, harus bawak balik menda utk the kids. ;)

diana > yup! smlm pun en.hubby ada sebut "terasa mcm zaman2 bercinta dulu je" hihi..

Diamilikku said...

yup...me pun sama..mesti ada hari berdua..dan biasanya hari bekerja...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails