Wednesday, September 5, 2012

aku sgt JELES dgn org kelantan

ya..!!
sesungguhnya aku sgt2 JELES dgn warga KELANTAN yg bermastautin kt kelantan.
terutama penjawat awam.

why???
aritu masa balik Kelantan (kg. en.hubby),
aku tgk, rata2 rumah kt sana banyak giler yg BESAR2 & CANTIK2.

sampai aku rasa pelik yg amat sangat..
ye la.. area kampung2.. tp rumah, punya la BANYAK yg besar2 & cantik2 gitu.
tak caya?

meh cuci mata dgn bbrp rumah yg aku amik gambar nya..
(nak simpan... bleh wat rujukan utk dreamhouse aku nanti. hehe..)









en.hubby tanya aku.. agak2nya kos rumah2 ni dlm brape ribu..
aku agak mesti mahal gilos.
tp en.hubby ckp, kebanyakan rumah2 besar area negeri kesayangnya ni adalah milik kpd penjawat2 awam mcm aku ni.. (btul ke tak, wallahualam..)
hmm?? hebatnya dorg..

en.hubby kata lg.. (ye ke x, mohon diperbetulkan),
nape dorg bleh dpt rumah besar2 gitu sbb kt Kelantan,
kos tanah, kos bahan & kos labour still murah..
huwaaa...!! ye ke??

klau kami kt Nilai ni, dgn kelayakan loan kerajaan lebih kurang RM250K, 
bleh dpt rumah teres 2 tkt je.. rumah tengah lagi!
tapi kt Kelantan, bleh dpt Banglo besar dgn design sendiri lagi..!

*mode : jeles TAK HABIS. hihi.. * 




5 comments:

mama tisya said...

a'ah umh kt klate beso2 tp tk mhl kosnye...mmg untung la

aanie said...

sebab tu org jeles smpi ckp kelantan negeri miskin....hehe.....

mamalieyna said...

lama giler tak jejak kelantan, last masa kecik2 dl, g rombongan jer..hee~

bersyukur lah dgn apa yg ada,..hehe~

jeles jgk, rasa nak blk kg sendiri, buat rumah atas tanah sendiri, puas hati kan...

bOnda said...

nak balik kampungggggg!!!!
uwaaaa

~insan yg dah takde pape kat perantauan ni :(

UNAI said...

mak aiii... jelesnyeeee...

jom kita jeles sesama... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails