Thursday, June 30, 2011

Family Day En.Hubby - part 1 (Muzium Lukut)


ujung minggu lepas,
opis en.hubby wat family day. khusus utk seksyen letrik dia tu.
tahun ni, dorg wat kt PD.
lain skit la dr tahun2 sblmnya sbb tahun ni siap bermalam lagi tau.
pagi2 jam 7.30 am dah start berkumpul kt Stadium Nilai sbb katanya aktiviti start dgn Explore Race yg akan wat kt Muzium Lukut nanti.

muzium ni, tecik je..
takde la besar cam muzium negara nun.
ala2 mcm rumah kampung yg super cun & ada aircond.
anak2 geng2 opis siap lari2 keliling bagai.


Waktu Lawatan


Isnin - Ahad: 9.00 pagi - 6.00 petang

Tutup pada hari pertama Hari Raya Aidilfitri dan hari pertama Hari Raya Aidiladha
Masuk : PERCUMA


bagus muzium ni..
and bagus sesangat sbnrnya AJK famili day ni wat explore race kt sini.
sbb nak tanak, peserta kena baca semua sejarah Negeri Sembilan & Lukut ni.
(nama je aku ni dah bermastautin kt Nilai dah bertahun. tp hampeh tau sejarah N.9 ni. hihi..)


sbnrnya.. 
muzium ni xleh bawak masuk kamera @ amik gambar..
tp sbb kami kan special kes..
maka nya, dgn selamba rock nya berposing sakan dlm muzium tu tanpa susah hati nk disergah dek pengawal kt situ (pengawal kt situ siap borak2 lg ngan group kami! hihi..)
sejam pertama sampai, Ayra mengamuk tunjuk perasaan.
siap guling2 terlentang atas lantai muzium tu.
sebab nya, aku takmo dukung dia.
gila kentang! Ayra tu kan.. dah 11 kilo tau.
serius sakit pinggang tiap kali klau kami kuar jejalan sbb dia takmo jalan sendiri.
letak kejap pun takmo. wargh..!!

nasib baik nk masuk muzium tu mmg kena bukak kasut. 
kiranya bersih la klau ayra nk guling2 pun. hihi..

en.hubby, bizi kehulur ke hilir 
tak kisah pun kt kami anak beranak 
sbb tgh sibuk menjawab soklan eksplore race.

tp sempat jugak aku kidnap dia suh amik gambar kami dgn lukisan dinding ni.
cantik, kan!

menjelang tengahari skit,
eksplore race pun abis..
the kids dah wat mcm2 gaya dah kt luar muzium tu. hihi..
penat & lapar dah kot..
tgk gaya Ayra ni, teringat ada 1 gambar aku masa kecik2, sebijik cenggini rupanya. hihi..

time ni, baru en.hubby nak melayan kami bergambar sakan. ahaks!

ni, bergambar ngan tempayan & meriam kecik.
area ni, mmg area feveret the kids.
dah brape juta kali lalu kt sini masa tunggu en.hubby n the geng settle explore race tu,
tetap jugak la the kids akan singgah tanpa bosan.

sila jangan percaya dgn muka masam Asyraf tu.
dia mmg suka gitu tiap kali ajak bergambar.
(wpun sbnrnya dia suka area tu)

gambar ngan mangkuk! :D

saje nk wat gaya gediks. hihi..

yeay!
the kids dah start senyum meleret kembali.

pose ngan daddy plak!


suka sgt gambar 2 beranak kt bawah ni!

gambar kami bertiga ni, Asyraf yg amik tau!
tp sayang, goyang skit.

Asyraf ngan kawan setaska dia - Adib
ni la senyuman malu2 kucing Asyraf. hihi..

abis dah bergambar..
lepak kt balkoni muzium jap sementara tunggu en.hubby & the geng gi tgk kesan2 tinggalan kota lukut lak kt atas bukit nun.
tak koser nk manjat tangga ngan the kids weh! :P
lebih baik santai kt sini smbil layan the kids minum susu. 

ok. tu je!
citer sambungan famili day di PD akan sambung kt entry lain eh!
tunggu....!!!

ok. siap dah entry yg dijanjikan.
klik SINI ye..

1 comment:

eB ezrin said...

i can feel the love :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails