Friday, December 16, 2011

"Acap nak pegi skool..!!!"


hari Khamis lepas,
td tetiba dpt special request dr Asyraf ..
NAK PEGI SKOOL..!!
siap pesan kt adik
"Adik gi taska ye.. Acap nk gi skool..!!"

ingatkan sekali tu je sebut.. sambil main2..
tp rupa2nya berkali2 disebutnya..
selang 15 minit gitu, harus itu juga yg disebut..
nak pegi skool..

then pagi esoknya masa antar Asyraf gi taska,
bersungguh2 Asyraf nangis kt depan taska sbb takmo gi taska, tp nk gi skool..
haish..!! pelik aku..
ada pape ke yg kakak2 yg taska tu @ kawan2 dia sebut pasal gi skool ni??
tanya kakak pengasuh tu, dorg ckp takde pun..
maybe sebab budak2 dah ramai yg dah start cuti ngikut abg/kakak memasing yg cuti skolah...
and bebudak yg baya Asyraf yg tinggal, ada la dlm 3, 4 org je..
and maybe juga budak2 tu sembang sesama sendiri.
wallahualam..

tapi sungguh2 aku kesian tgk Asyraf begitu..
terpaksa pujuk dia "nanti mama cakap ngan daddy ye.."

and sbb atas dasar kasih & kasihan,
aku cuba slowtalk dgn en.hubby..
tp keputusannya agak mengecewakan..
nk salahkan dia pun x bleh..
dia cuma risau Asyraf belum bersedia.
maklum la.. baru umo 3 tahun lebih.. bulan Mei 2012 nanti baru masuk 4 thn.
dah la dia tu super manja.. kalah adik dia tu. ahaks!

tp masa santai2 pd malam tu kt umah,
Asyraf dengan muka & gaya super comelnya itu,
bersungguh pujuk daddy dia..
"acap nk gi skool, daddy.. acap nk gi skool.."
maybe sbb aura anak ni lg kuat, kan..
terus en.hubby cair & trus ckp
"takpe.. nanti esok mama pegi cari kan Asyraf skool, ye..!!"
waahh..!! (mcm tak caya je! hihi..)

TAPI en.hubby benarkan Asyraf gi skool DENGAN SYARAT :
"Asyraf klau nk pegi skool, Asyraf dah tak bleh pakai depes.. kena blajar kench kt bilik air.."
(YA..!! Asyraf masih pakai diaper ye, tuan2 & puan2.. huhu...)
tp majik sungguh, mcm tak percaya je aku bahawasanya tanpa susah payah, terus Asyraf setuju!
and tanpa susah payah, terus dia pandai!
nk pegi skool punya pasal. hahaha..!!
(well, perjalanan potty training dia, aku citer kt entry lain lah. tak pasal je pjg benor karangan aku kali ni plak. hihi..)

dah bbrp hari punya survey tempat tadika & tanya2 kt kawan2 area Nilai ni,
akhirnya aku & en.hubby sepakat utk pilih Pasti Isbat Al-Imtiyaz sbg tadika permulaan Asyraf..
(seriously, time survey2 tu baru aku tau kos nk masukkan anak utk tadika plus transit bleh mencecah RM1000 ke atas..!!! kalah rasanya dak skolah rendah. huhu..)
semalam en.hubby dah bayar deposit.
and tadi , lepas keja, 1st time aku bawa Asyraf gi  tunjuk skool baru dia
di samping cuba2 saiz baju uniform & baju sukan Pasti tu.



fuh.. dia punya la eksaited, sampai lompat2!
hehehe..

dah besar rupanya anak mama ni...
(*nangis*)

Asyraf belajar rajin2 ye..
jgn minat separuh jalan je..
i know u can do it! ;)

9 comments:

MRS. K said...

klu still dok nilai mmg cadangnya nak anta hadif pegi pasti sbb akak sebelah umah anta anak die kat situ.. hheehhehe


hadif pon baru masuk 3 tahun 1 bulan.. bulan 11 taon depan baru 4 taon..

.:. Maa .:. said...

acap oh acap... bkn main smgt dia ye... tp bgs camtu... pasti ni kt mana cik ann.... ada web dia x? nk survey2 jgk la... mcm bgs je... moga acap jd bdk pndai ye.... ;)

shiemz said...

Sama la ngan hadzeq.. Baru lepas registered kat Little caliph.. mang 1k++ termasuk transport... tadika lagik mahal kan.. hahhaa... xpelah utk anak²... hehe

Madam U said...

anak saya pun minat nak pegi sekolah.. tiap2 malam sebelum tido mesti suruh tanya pasal sekolah.. jadi,kena la crite2 sikit..

Lina said...

ann, pasti tu start umur 5 tahun baru boleh enrol kan?

aanie said...

aduh, terharunya baca entri nih....beria sgt asyraf nak g skool ye...

ann @ hatiberbunga said...

mrs.K > tu la.. takde jodoh kita. ;)

maa > pasti tu ada blog, tp dah setahun tak apdet. hihi..

shiemz > dulu masa duk BBBangi, dah berangan nk antar Asyraf blajar kt situ nanti. tp kt Nilai ni, xde Little Caliph. paling dekat, rasanya kt Salak Tinggi nun. jauh siot! x sanggup la saya. huhu...

ann @ hatiberbunga said...

madam U > btul! menda yg baik, kita layan kan aje.. ;)

Lina > 4 thn dah bleh enrol la Lina. tp lain usia, lain rumah. tak campur. maybe sbb dorg ramai kot.. rumah utk dak umo 4 thn kt blkg Taska AlImtiyaz kt tepi jalan tu..

aanie > yup! tiap2 hari sebut. :P

ibu chiqamie said...

bestnye acap mama dh pilihkn school utk dia....che ann nnt bg tau cmne eh pasti nilai nih.igt nk hntr yg boy tu kt c2 2013 nnt.adik nani dulu pasti jgk tp kt PD...sonok je tgk dia org melaungkan Allahhuakbar..hehee comey ;-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails