Wednesday, July 15, 2009

I'm 20 weeks pregnant!

this week, pregnancy ku dah masuk minggu ke 20!
(20 more weeks to go!)

aku dah start rasa adik Asyraf gerak2 dgn lincahnya dah dlm belly ku yg makin membulat ni. hihi..
b4 this, time pregnancy ku masuk 3 bln stgh,
ada gak rasa skit2 skali skala dia gerak malu2..
tp since balik dr langkawi, iaitu since 2 minggu lepas,
dia dah makin aktif gerak2nya. hehe..
bestnya rasa ada insan bernyawa duduk dlm perut kita ni..
tingat time peknenkan si Asyraf dulu. hihi..
best! best!


...


last week, gi check up maternity utk bulan Julai..
alhamdulillah, sumanya ok.
cuma level HB aku atas pagar : 11.3
klau cecah 11/10.9, confirm misi tu tulis buku aku ngan
warna merah!
kuang, kuang, kuang...
nasib baik minggu ni mabuk aku dah start berkurangan..
bleh la pilih mknn yg tinggi zat besi, pasni! (ye ke? hihi..)
scan, baby sihat..
dia tunjuk pala baby, jantung baby, kaki baby.. dsbnya.
cuma dr. tu ckp kecik lg nk nampak jantina dia.
xpe lah, janji sihat, kan?

...


last 2 days, masa aku baring terlentang dpn tv,
tetiba Asyraf selak tshirt aku. terdedah la perutku yg bulat itu.
dia tepuk2 smbil sengih2 tgk perut aku tu.
pastu tetiba dia tekap mulut dia kt perut aku n hembus smpai bunyi.
(u all dpt gambar kan, x?)
bila bunyi je, terus dia gelak2 suka.
then tekap n hembus n gelak lg smpai penat.
hahahaha..!!!
agak2nya sbb dia rasa kelakar perut aku pelik,
or sbb dia tau ada adik kt dalam tu? hmmm...

5 comments:

emran reza said...

ala sweetnyeee....ann...ko buat aku rindu nk peknen smula hahaha...camnola emran nnt ek kalau aku peknen...mesti ala2 asyraf gak..hehehe

cintaKusayangMu said...

adeh kak...ni yg rasa nk preggy lg ni..tp kena tgu 3 thn lg la...sbb nk dptkn twins again klu leh..so biarla si twins ni mmbesar dgn jayanye dlu...
tp perot ni dh gatal xsbr nk ada isi lg...
isi baby bkn isi lemak tau...
wakakak

hatiberbunga said...

emi : meh la kita preggy bersama2! ekekek.. mesti emran sonot ada adik leh wat kawan.

mummy qis : wah.. nk twins lagi ke? wakakah.. lemak skit2 xpe.. janji bukan lemak tepu! :D

neezareef said...

ckp tak kt asyraf dlm perut tu ade baby

hatiberbunga said...

neeza : cakap.. slalu cakap dlm ni ada adik.. adik tido dlm perut mama.. tp x tau la stakat mana budak umo sthn 2 bln paham maksud adik tu. huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails