Monday, March 16, 2009

Our Dream Home

Memula nk mintak maap kt kak puteri1@mama aqilah
sbb terlewat 2 minggu utk menunaikan janjiku untuk citer & mengapload gambar progress umah ku..


bz yang amat kt opis + broadband/laptop mcm bengong2 skit dlm 2 minggu ni.
naper ntah! rasa cam nk nangis je.. huhu..


nway, here it is..:

last 2 weeks, masa kami adik beradik duk lepak kt umah parents,
tetiba come out citer Along ku dah dapat dah kunci umah baru dia.
rumah dia akhirnya dah siap!!

wah.wah.wah.
jeles nih!
rumah ku x siap lagi nih!

eh, aku x penah kan, citer pasal dream house kami?
hihi...

skrg ni, kami duk kuaters opis kt nilai..
tp really looking forward untuk duduk rumah sendiri.

and.. alhamdulillah, mungkin rezeki anak..
masa aku peknen 8 bulan, dgn turunnya tandatangani ku & en.hubby,
akhirnya tercapai la impian kami untuk miliki rumah sendiri.

rumah kami terletaknya di Bandar Baru Nilai.
Acacia Park.
satu taman ngan kak puteri1@mama aqilah. (bakal jiran nih! hihi..)
rumah teres 2 tingkat.
ada gaya2 gini aa umah kami nanti, insya Allah..

xde la besar mana.. 22 x 70 je..
tp ok la.. jadi tempat berteduh kami sekeluarga..

tp tu corner lot. kami nyer end lot je..
memula mmg berangan nk amik corner lot sbnrnya..
tp tgk2, lari bajet.
so, end lot je, akhirnya.. hehee..
x kisah la. janji tingkap byk! hahahaha..

last week, aku berkesempatan intai2 kejap ke area rumah kami tu.
klau ikut jadual, sepatutnya siap awal tahun depan.
tp tengok, gaya cam jauh je lagi perjalanan umah aku ni. huhu..


row sblh row umah aku, dah naik atap belaka.
tp aku nyer lot.. aduyai.. jalan pun x nampak lagi. huhu..

cepat lah siap! aku dah x sabar nk masuk umah sendiri dah ni!
(mula la berangan nk wat ID - interior design gaya apa. hehe..)

2 comments:

PuteriSatu said...

ann....akak rasa umah kita tak jauhla ann...cuma umah kita belakang membelakangi saja...hiks...coz akak punya umah mengadap USIM kan...ann punya membelakangkan USIM...tapi tak jauh..akak pun row sebelah dalam...tak lama lagi tu ann...insyaallah bulan depan naiklah atap seme tuh....akak ada call miza budak BBN 3 hari lepas...dia kata..insyaallah habis bulan Mei nanti diorang settlekan jalan n pasang pagar...kita dah leh round2 dalam umah tu insyaallah...

hatiberbunga said...

wah...! ye ke?
bagus la cenggitu.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails