Tuesday, September 8, 2009

Cuci Mata Di Showhouse..

tgh2 susun2 semula fail kt dlm pc ni,
then tetiba stumble upon folder gambar
showhouse Nilai Spring Heights
ni.
tingat aku bbrp minggu lepas,
aku n pn.bonda yg menghabiskan masa rehat tghari jumaat dgn hobi kegemaran kami, iaitu :
CUCI MATA DI SHOWHOUSE-SHOWHOUSE
hahaha..

suka la tgk idea2 ID yg pelbagai n cantik2 ni..
then mula la berangan2 nk wat umah kami camni lah.. camtu lah..
hmm.. agak2nya kesampaian ke hajat ku itu? hmm..

nway, meh kita cuci mata sesama meh!
mana tau kot2 kawan yg nk masuk umah baru tu leh dpt idea ID yg bernas, kan? hehe..
masuk2 je pintu depan, terus nampak ruang makan ni.
klau prasan, kabinet putih kt belah kanan tu, tu kabinet dapur umah tu!
mmg pesen baru kot, dapur kt area depan umah.
ruang dapurnya..
nmpak anak panah tu? tu laluan ke ruang laundry.
tp x dan lak nk amik gambar kt situ. huhu...

oh, btw, pintu putih kt sblh tangga tu,
pintu stor, sbnrnya..
ini, ruang tamu nya..
ini lak, ruang rehat kt tingkat atasnya plak.
x brape besar, tp ok la nk jadi family hall.
nampak sipi2 je sbb silau la nk amik gambar direct sbb time tu tgh panas terik!
master bedroom.
aku suka sgt sbnrnya design bilik tidur utama yg camni.
ada laluan ke bilik air, so, bila kuar bilik air,
bleh terus siap kt lorong tu since almari pun kt situ, kan?

bilik ke-2
bilik ke-3

patutnya umah ni ada 4 bilik.
tp aku cek2, dlm folder gambar ni xde lak gambar bilik ke-4.
aku pun dah lupa bilik ke-4 tu dorang ubah jadik apa.. :P
laman blkg rumah ni. cantik kan?
and satu tu, laman tepi rumah. hmm..
sayang.. umah aku yg tgh naik tu nanti xde tanah nk wat garden cenggini. huhu..

ada org tanya,
nape x beli je umah ni klau dah berkenan sgt?
jawapannya senang je : MAHAL!
x termasuk dlm lingkungan mampu milik. huhu..
brape RM?
aiyark! x ingat.
Pn.Bonda!! brape regenya? ingat x?

ok, tu je laporan dari saya, Pn. Ann. hehe..

2 comments:

bOnda said...

tiga hatus hibu lebih nak masuk empat hatus hibu..huhuhu

cintaKusayangMu said...

wah..terkesima seketika..
smpi mata ni xleh nk berkedip dh...
serius mmg cntik sgt2 umah ni kak...adakah mmpu ku miliki??smpi zaman tok janggut pn lom tentu dpt..huhuhu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails