Tuesday, September 8, 2009

I'm 28 weeks pregnant!

yup!
i'm 28 weeks pregnant today!
a.k.a : 7 months pregnant.

12 weeks to go!
and still : the gender of the baby is still a mystery!! hehe..
bukan xmo bgtau, tp mmg kami lum dpt tau lagi..
baby malu kot..

check up bulanan last week,
berat badan ku naik lg 1.5kg. ok la tu.
tp tahap HB ku plak yg kekal warna merah (n semakin menurun!) : 10.3. (last month : 10.6)
hadoi.. x tau la nk wat camner lagi utk naikkan balik HB tu.
ubat obimin, mmg x penah miss.
plus pil calcium lagi.. (gara2 malas minum susu. hihi..)
cuma ubat iron tu, aku mmg x leh makan langsung la..
klau makan awal pagi tu, sama ada dgn perut kosong or dengan perut berisi, wajib la seharian itu aku muntah2.
agak2nya badan aku x tahan kot ngan ubat tu.
so, misi suggest another ubat ala2 cam obimin, tp lain skit : IBRET.
katanya, fungsi lebih kurang cam obimin, tp lebih skit dlm kuantiti ironnya..
hopefully bleh tambah darah aku tu.
penah dengar x?
tp kt Klinik Kesihatan tu x provide.. so dia suggest gi mintak ngan klinik panel luar.

--------------------------------------------
ermm... agak2nya, sempat ke aku beraya haji dulu ye tahun ni?
hmm..
klau ikut due, 1 dis 2009.
raya haji, dlm 27 nov 2009, gitu.
tp klau ikut sejarah time Asyraf dulu, dia kuar 20 hari awal!
hahahaha..
yg ni, x tau la..
tp dah start wat mama dia sakit sana sini dah!
aiyark!

-------------------------------------------
1 thing i realize during THIS pregnancy is :
i get VERY CLUMSY / kelam kabut/ cuai
only in the past 2 days, i already broke 2 things : a vase & a plate.
tu blum kira brape kali aku duk langgar2 meja @ perabot kt umah @ opis.
why, hah?
camner la bleh jadik clumsy smpai camtu skali?
bahaya betul la camni..
tambahan ada si Asyraf yg tgh lasak & hyperaktif skrg ni. haiya..

-------------------------------------------
biasanya bila kandungan dah masuk 7 bulan,
beg utk baby & mama (utk kegunaan di spital nanti) dah sepatutnya dah ready dlm keta.
sbb pd usia kandungan cenggini, baby dah bleh kuar anytime.
tp apakan daya..
dah sempat2 lagi nk lengkapkan beg adik Asyraf tu.
baru separuh jalan.

ok, mari kita lihat checklist keperluan adik Asyraf :
(bleh click kt jadual tu klau nk besar kan..)

rasa2nya tu je, kan?
byk betul menda yg recycle Asyraf punya.
hehe..
itu la nasib jadik anak kedua.. hihi...

5 comments:

MRS. K said...

takpe kak.. still buleh pakai kita pakai laa.. at least bajet tu leh vawak ke umah baru..heheh

hatiberbunga said...

yezzaa...!!!

bOnda said...

cik puan, bakul saya Ok lagi lOrrr..
kaler biru satin
mau???
nanti rOger kalO mau nengOk yaaa..

hatiberbunga said...

erk!
bakul biru satin yg kilat2 tu ye?
hehe.. nanti i roger u, k!

Anonymous said...

How your life's changing:
You may be feeling a little tired these days, especially if you're having trouble sleeping. You might also feel clumsier than normal, which is perfectly understandable. Not only are you heavier, but the concentration of weight in your pregnant belly causes a shift in your center of gravity. Plus, thanks to hormonal changes, your ligaments are more lax, so your joints are looser, which may also contribute to your balance being a bit off. Also, this relaxation of your ligaments can actually cause your feet to spread permanently, so you may have to invest in some new shoes in a bigger size.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails