Thursday, February 26, 2009

ESQ Training

hari selasa hingga khamis lepas, aku terasa amat bertuah kerana aku & bbrp kawan dari tempat aku keja telah terpilih oleh mengikut
Program Kecemerlangan Organisasi Melalui ESQ
di Kompleks Perbadanan Putrajaya secara percuma
(yuran ditanggung oleh KPT. hehe..).


training tu, selain daripada kami,
ada juga bbrp pendidik & pentadbir dari pelbagai institusi pengajian tinggi yg turut hadir memeriahkan suasana.
peserta kali ini agak sedikit berbanding kebiasaannya (menurut mereka..), iaitu x sampai 100 org.
so, hasilnya, training ini menjadi agak unik kepada kami. :)

aku rasa, maybe kebanyakan kawan2 tau apa itu ESQ..
atau nama panjangnya, Emotional Spiritual Quotient (ESQ),
diperkenalkan oleh Dr. Ary Dinanjar Agustian, seorang warga Indonesia.
citer lanjut psl apa itu ESQ, u all bleh la google kan "ESQ" ni kt internet..
antaranya, website nih : http://esq.com.my/v1/
bleh la jengok2..


program ni, sememangnya memberi kesan yg mendalam kpd diri aku..
terlalu byk perkara di dalam hidup yg kita (actually, aku sbnrnya..) ignore selama ni:

things we see, but did'nt really look..
things we hear, but we did'nt really listen..

dan.. yg penting, bagaimana mengisi kekosongan yg dirasai dlm diri selama ini..
(sesungguhnya aku insaf!!! waaaa...!!!!)

1 comment:

bOnda said...

geram tau nama ai tak naik..huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails