Tuesday, April 5, 2011

adik pun nk blajar sama ke?


Asyraf suka mewarna..
wpun warna still keluar2 lagi,
wpun 1 objek tu still 1 warna keseluruhan,
wpun cara pegang pensil still salah wpun dah diajar byk kali,
Asyraf akan tekun klau dah start ngadap buku mewarnanya tu.

 cuba tgk, siap ketap2 mulut lg klau Asyraf mewarna. hehe..

tp yg x bleh tahan, si adik lah.
suka beno nk kaco si abang.


mama kesian nengok kt adik, so mama bagi lah jugak buku kt adik wat aktiviti.
hasilnya?
dipanjat buku & meja itew!!
hahahaha..!!
memanjat pun salah satu hobi terbaru Ayra skrg ni! hihi..

tapi apa2 pun, 
si abang tetap gumbira!!

nanti mama beli pensil kaler @ crayon baru utk Asyraf, eh!
biar anak mama blajar rajin2.
bleh jadi pandai nanti.

5 comments:

Diamilikku said...

sama lah ngan alesha....kaler sesuka hati je conteng sana sini..setakat sekarang dah berbuku2 beli kat dia..semua duk conteng2 lagi...takde masa sungguh nak spent n ajar dia colouring betul2..ada je masa adik pun sama naik nak mengaler...

eB ezrin said...

wahhh.. leh la ganti auntie sok yer ;p

EiJa ZaQuaN said...

time anak tgh minat ni la kita bg lg sokongan kat dia..

tgk gayanya asyraf ni mmg betul2 minat mewarna..zaquan mula2 jerk suka..lepas tu cepat bosan..suruh dia warna dia suruh kita warnakan utk dia..huk3..

achikmija said...

tomei2..hehe dh pandai dan besar dorg kn...x dpt jmpe ayra hr tuh..pd kck tgk dia kt taska..bile dh tukau taska trs x jmpe huuhu...nnt jmpe lg dh anak dara dh...hik2...nnt add mija tau...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah sama2 berdua sakan mewarna ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails