Thursday, April 30, 2009

1st maternity check up

pagi tadi, setelah main tolak2 ngan en.hubby hubby utk bbrp lama..
akhirnya berjaya jugak en. hubby pujuk aku gi maternity check up
kt klinik kesihatan nilai.

kenapa main tolak2 ngan en.hubby?
sebab aku malas nk tanggu risiko kena dera
tunggu lama2 dlm keadaan morning sickness ku yg melampau ni.
x dpt la ku bayangkan..
pulak tu, asalnya dia xmo tunggu lak tu. buang masa dia kot.
alasannya : "tu kan klinik.. klau awak pengsan skali pun, tu kan klinik.. ada doktor.. ada misi.. saya xde pun xpe.."
pulak dah gitu??
mana leh jadik?? karang misi tanya "suami awak mana?" camner nk jawab?
tp akhirnya, dia tunggu jugak.. hehe... saje je nk usik bini dia ni!!

tp betul apa?? time interview nk isi buku pink tu,
misi mintak salinan ic suami & kad nikah kami.
nk confirmkan aku ni ngandungkan anak yg sah kot!
wpun ni 2nd pregnancy..
nasib baik la en. hubby tunggu, leh gi lari, fotostat jap. hehe..

tp yg paling aku sadis time check up tu,
bila tgk keadaan unit ibu & anak, klinik kesihatan nilai tu.
mmg menyedihkan!
usang.. ngan sempitnya... ngan panasnya.. ngan toiletnya yg "klau ada pilihan, confirm x masuk punya".. keadaan makmal dia depan toilet rosak td yg besarnya ala2 cam kiosk2 je..

jauh sgt bezanya masa aku check up maternity time asyraf dulu.
sbb dulu aku check up kt klinik kesihatan bdr baru bangi..
selesa giler... bersih.. kemas... gaya2 cam spital putraya punya cantik!
ruang menunggu yg luas.. beraircond... siap ada bilik menyusukan anak yg selesa lagi!
but since aku dah jadik org nilai skrg, tu yg ingat nk gi check up kt nilai je..
tp betul sedih aa.. tetiba terfikir nk lari balik kt klinik kesihatan bbbangi tu je. huhu..

bila smpai turn aku jumpa misi..
biasa lah.. kena bebel ngan misi..
sbb jarak anak dekat.. (baru nk masuk 1 thn minggu dpn) n ada sejarah bersalin czer..
hmm.. aku cakap la bukannya nak sgt.. rasa cam dah jaga leklok dah..
tp dah "ter" nk wat camner???
panjang syarahan misi tu. x daya aku nk kutip satu2 apa yg dia ckp.
time tu, pala otak aku tgh kontrol badan aku dari muntah depan dia.
hehe.. bebel la pjg2 kt org yg tgh mabuk ni! hahaha..!!
nasib baik x muntah. hihi...

4 comments:

bOnda said...

memang hampes pun kiniks tu..melampau lampau..ai yang pegi sdr. bhd. dulu terpaksa la hadap..huhuhu..nanti kalO kOnfem ade yg ke-3, nak g wat cek-up kat bangi =)

PuteriSatu said...

laa ya ke..hish sedih lak rasa ye keadaan klinik tuh...seharusnya diupgred la..untuk keselesaan orang ramai...camno nak jadi orang nilai nih...huhuhu...

bOnda said...

kinik tu dia bajet utk pekeje kilang ngan Org kampOng je kOt..bangi kan kwsn elit..tapi tak best la kalO diskriminasi smpai camtu skali...ann, rOjer datO' nik cepat2!!! =)

cintaKusayangMu said...

wah..rasa cm rindu lak nk g cek up..huhukkkk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails