Thursday, April 2, 2009

1st Time Berpisah ngan Asyraf

kita sambung balik ye citer bengkel aritu..
sori lmbat skit sbb bbrp hari ni aku x brape sihat la..
maybe sbb cuaca x menentu kot bbrp hari ni.

ok.
even though Asyraf ada bersama ku pada malam pertama & pagi hari kedua,
tp tghari hari kedua tu,
Asyraf terpaksa dibawa balik oleh mak abah ku ke bangi
sbb en. hubby kena keja.. lil sis ku, kena balik uitm sbb ada keja urgent...
n mak lak ada hal pagi ahad tu...
xde org yg bleh stay utk babysit dia sementara aku berbengkel.
so, terpaksa la aku surrender... lepaskan asyraf kpd dorang..

sedih wooo...
aku rasa, sesapa yg dah biasa, maybe la x rasa pape.
tp sesapa yg 1st berpisah ngan anak, confirm akan rasa cenggini lah!
lain siot rasa bila malam2 xde sape nk rangkul n merengek2 sblh kita ..
pagi2 bangun, xde pun wajah yg comel tu...

so, akibatnya, terpaksa la laporan disampaikan kt aku dari semasa ke semasa.
hehehe...
BERGUNA SUNGGUH TEKNOLOGI MMS NI KAN?? hihi..

1st laporan, oleh my mum (28 mac, 2.33pm) :
(Mama im ok. Main ngan oph. Atok ada det)

2nd laporan, oleh my mum (28 mac, 5.36 pm) :
(Acap tengh mkn ni. Baru 6 sudu.)

3rd & 4th laporan, oleh my mum lagi (29 mac, 7.14 am) :
(I m ok mum. Janji ada atuk yg dh bg walletnxe kat acap)

(Atuk bg acp duit. sebelh tgn ada rm50. kaye acap janji x nangih. Mama nangih ke)
--- mau nye x!

5th laporan, oleh my dad (29 mac, 9.56 am)
(Acap tido umah makngah)
-- mak ngah ni kakak abah aku...

6th laporan, oleh my lil bro (29 mac, 12.19 pm) :
(uncle, mama mane?)

huhu..
nasib baik bengkel tu abis awal dr perancangan.
aku balik ngan kawan.
sampai umah nilai, kul 2.30 pm.
bila tepon abahku,
dorang bawak Asyraf gi kenduri sedara kt Teluk Panglima Garang.
so, terpaksa la aku tunggu en.hubby balik umah.

balik je en.hubby ke umah, dlm kami mandi2 n trus gi bangi.
bila Asyraf nampak je kelibat aku,
terus dia terdiam & matanya membesar.
bbrp saat pastu, baru terdengar :
eeemmmmmm......mmmmaaaaa.....!!!
(bunyinya, 'emak!')
terus dia hulur tgn kt aku nk dukung.
gomol2 aku gaya ala2 jejak kasih gitu!!!
huahuahua...!!!

lepas tu spjg hari dia xmo renggang langsung ngan aku. peluk aku erat2.
even aku nk letak dia nk bukak baju dia nk mandi pun dia jerit2 xmo.
rindu bebeno dia kt aku gamaknya!!

3 comments:

emran reza said...

hehehe...kalau dh berjauhan tuh, teknologi2 canggih nih mmg berguna btul! huhu....abah & mama emran sanggup subscribe 3g semata2 nk tgk emran, especially, abah emran yg out station lg skang kn hehe :-D

hatiberbunga said...

haha..
3G, blum mampu la makcik..
tp sungguh la..
teknologi masa kini amat2 membantu.
x cam zaman kita skolah dulu.
bercinta pun, bersurat2 je. hehe...

bOnda said...

acap sama kes ngan aleep! hahaha..kena tinggal! kena tinggal!! hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails