Thursday, April 2, 2009

WAAAA.....!!!!!!!

arini aku x gi keja..
sbb badan x brape sihat
demam sbnrnya... huhu..
kekononnya nk rehat kt umah.

dekat2 tghari, dpt sms dr en.hubby,
mintak tolong masak samosa & nugget sbb dia nk balik jap tghari nanti.

so, dgn rela hati, aku pun gi la masak samosa tu...
oleh kerana tempat mesin basuh & tempat sidai kain aku tu
di luar tingkap dapur je,
tengah2 goreng samosa tu, mesin basuh tu berbunyi.
aku pun gi la cek kejap, tgk dah setel ke or ada masalah mesin basuh tu.

tetiba angin bertiup dgn kuat.
dgn segera pintu dapur tu tertutup.
DUMMMMM....!!!!!
aku dgn segera la try bukak pintu tu balik.
wah..!
PINTU TERKUNCI...!!!!!!!!!!

waaaaaa......!!!!!!!!!!!!!!
camner ni????
cuak giler aku. bersungguh2 aku try bukak, tp xleh.
nk masuk umah ikut pintu lain, umah aku ni apartment!
nk suh aku panjat dinding cam dlm citer spiderman tu ke??
try kopak tingkap pun x berjaya.
(camner la pencuri2 kopak pintu & tingkap umah org dgn mudah ha???)

nak mintak tolong jiran2, suma bekerja.
kelibat sorang pun x nampak!

dlm saspen tu, aku nampak samosa aku atas dapur tu dah start hangus n berasap.
aku dah mula nangis ketakutan.
mampus la aku klau pape jadik!!

aku pun bersungguh2 berdoa lagi dan lagi dan lagi
agar en. hubby yg kata nk balik tu, segera la balik.
Allah makbulkan doa aku - x lama pastu, en.hubby pun balik.
(dlm tempoh brape minit pun aku x pasan. cuak x hilang lagi time tu)
terkejut dia nampak aku nangis2 kt beranda tempat sidai kain tu.
cepat2 aku suh dia masuk umah, selamatkan dapur & jugak aku.
nasib baik x sempat jadi pape yg x elok.
cuma samosa aku dah hitam aa.. huhu...

so, apa lagi.
mula la en.hubby bebel2 marah kt bini dia ni.
cuai, katanya.
aku lak kata, sapa suh pintu tu terkunci sendiri! :P

pengajaran dr kisah ini,
jgn la tinggalkan dapur klau tgh masak,
walau sesaat pun..
kita x tau apa kan jadi pastu.
huhuhu...
TOBAT..!!!

4 comments:

bOnda said...

waaaahhh!!!! sungguh menakOtkan!!!!

reza nani said...

aannnn!! waaahhhh menakutkan btuulll...kalau emy pun dh nangis jugak agknye hehehe....hati2 beb hehehe :-D den pun dok aprt gak ni aaa...uish....ceta ngeri nih hehehe

neezareef said...

laaaaaaaaaa..seb baik haaaa.....bahaya jugak kan x pasal2 je rentung kang bkn takat samosa je

hatiberbunga said...

iieee...!!!
mmg scary giler.
mak.. ampunkan anakmu ini..!!
huhu... :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails