Thursday, April 30, 2009

kidnap tag preggy dr blog bonda!!

tag ni aku jumpa kt blog bonda...
wpun dia x secara rasminya meng'tag' aku,
aku saje gatai nk jugak jawab tag ni.
memandangkan ada kaitan ngan aku yg tgh preggy skrg ni. hehe...


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
~ yup! mmg dlm usaha preggy, since dah sethn setgh kawen, tp lum ada rezeki. (suma org dah start bising!!)

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
~ Aisyah

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
~ hepi! hepi! hepi!

4. HOW OLD WERE YOU?
~ 28 thn

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
~ demam. time tu dah rasa ada perubahan dlm badan. tp xmo cek awal2, takut frust. bila lewat je 3 ari, test, terus confirm. :)

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
~ en. hubby la.. subuh2 lagi kejut dia tunjuk test pen tu kt dia. hehe..

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
~ yup. actually, hoping sgt baby girl, sbb anak2 buah ku suma boy. tp en. hubby hoping sgt baby boy, sbb anak2 buah dia suma girl. last2 time 5 month, tgk2, jelas la bhw dia boy. hehe..

8. DUE DATE?
~ due, 25 mei 2008.

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
~ yup. smpai 4 bulan stgh, baru leh makan scr normal. huhu..

10. WHAT DID YOU CRAVE?
~ ntah la. x pasan lak. tp suka sgt menda2 manis. hehe..

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
~ it's a boy!!

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
~ 20 kg!!!! hahaha... caya x? b4 peknen, 55 kg je.. smpai penghujung pregnancy, cecah 75 kg. nasib baik time berpantang, berjaya turunkan semula berat badan kembali kpd asal. cuma potongan body tu je x berjaya kembali kpd asal. waa...!!!

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
~ xde, alhamdulillah...

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
~ spital putrajaya.

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
~ 3 hari. aci x? jumaat malam, start licking air ketuban dgn byknya.. gi spital, dr. cek dah 1 cm. and ada contraction (tp aku x prasan lak contraction tu! hehe..) so, dorang tahan wad. smpai ari ketiga, haram ada progress yg memberansangkan, doc start induce. after 2nd induce, bukak 3 cm, baru bawak turun ke labor room. tunggu dlm labor room 12 jam, jalan bukak smpai 7 cm je. tp bila doc tgk chart dia kata "klau ikut contraction, u patut dah lama bersalin!! dan tiap 2 minit ni! dah lama camtu." (warghh!!!) so, doc try bukakkan jalan guna jari dia, try tgk ada progress ke x. tp after 1 hour lps dia wat gitu, dia tgk camtu jugak, hari ke4 tu, trus doc decide czer.

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
~ en. hubby la..

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
~ doc & misi2. en. hubby kena tunggu kt luar sbb operate. huhu..

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
~ czer

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
~ time contraction tu, just sedut gas kat kepala katil tu je..

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
~ 3.0 kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
~ 20 hari awal : 5 mei 2008

22. WHAT DID YOU NAME HIM?
~ Muhammad Asyraf Muhaimin

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
~ lagi 5 hari, masuk 1 thn!!

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
~ tgh peknen la ni.. huhu...

oleh kerana aku kidnap tag ni dari blog orang, so, x brani la nk tag org lain lak.
tp klau ada sesapa baik hati nk buat, bleh je.. :D

1 comment:

neezareef said...

ohh..sama la kita
kira diplan la kan sbb lmbt nk lekat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails