Friday, October 23, 2009

Stress Tak Elok Utk Ibu Mengandung

yup!
this week, aku stress hampir2 tahap gaban dah!
mana x nyer.. cuba hyati senarai di bawah :

  1. Isnin, dah ler x masuk opis lgsg sbb seharian kena hadap muka misi2 n doktor kt kinik tu atas pelbagai urusan (wat BSP (amik darah 4x tu yg nk tgk ada diabetes ke x), wat ultrasound smpai 2 kali (skali pagi, skali ptg) sbb doc saspek akunya uri kt bawah - nasib baik x!, urusan nk dptkan surat reference spital, urusan nk tukar checkup ke klinik Bangi (senang urusan, dekat ngan umah mak aku)).
  2. keja opis BANYAK giler nk settle - kertas kerja, minit mesyuarat, payment pembekal bla..bla..bla..
  3. minggu depan (27hb - 30hb) aku ada exam PTK --> satu habuk pun x sentuh ni! nota pun baru jumpa separuh. betul ke aku nk amik exam time2 camni ni? dah berkarat pala hotak dah ni! soalan tambahan, bleh ke aku fokus???
  4. perut ku ini dah start mengeras-ngeras dah bbrp hari kblkgn ni. smpai bleh terjaga la aku ni dr tdo tgh2 malam. huhu.. sabar sayang.. ada bbrp minggu lg. sayang membesar dulu la dgn sihat dlm rahim mama ni ye!
  5. bleh plak time camni ada sorang insan ni x pasal2 tetiba nk menambah serabut otak. aduh...
nasib baik, bak kata Kak Zainie (Mama Aqilah),
ada penawarnya yang setia menunggu di rumah setiap penghujung hari yg pjg -
En. Hubby & Asyraf
bila tgk muka mereka berdua, terutama bila bila tdo dgn gaya yg sama tu, hilang segala keserabutan ini utk seketika.
really love u guys so very much!!
MMMMUUUAAHHH...!!!

2 comments:

cintaKusayangMu said...

tul kak..di saat2 stress..bila tgk wajah insan tersayang..segala masalah melayang begitu je...ooohh..klu la ke mana kita pergi boleh bawa insan tersayg..alangkah nikmatnye idup....

hatiberbunga said...

setuju..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails