Friday, November 27, 2009

Checkup @ 39 Weeks


termasuk arini, usia kandungan ku berjaya mencecah 39 minggu, 3 hari..so far, blum ada tanda2 adik si Asyraf ni nk keluar, melihat dunia.. ahaks!
smlm gi checkup utk kali terakhirnya, b4 aku bersalin..

maybe dia saje nk kasi chan kt mama dia berhari raya Aidiladha dulu kot!
(btw, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..!!!)
the result for the check up is : SEMUA OK.
berat NAIK LAGI : 1.5kg dlm masa seminggu.
(hmmm... betul ke ni?? mcm x caya je.. teori aku : mesin penimbang ni rosak kot! haha..!!!)
tinggi perut pun.. dr 37cm minggu lepas, this week dah cecah 40cm! erk!

wbgmnpun, adik Asyraf tetap AKTIF bergerak n buat TSUNAMI kt perut mama dia nih. dah bersegi2 perut ku, kekadang dibuatnya.. hahaha..!!

nk tau ukur lilit pinggang / perut ku di penghujung pregnancy ini??
LIHAT LAH SENDIRI... :


sgt lah besar, ye, tuan2 dan puan2..!
patut la pinggang aku bertambah sakit kebelakangann ni. hihi..
 

klau by 2 hari lg, iaitu hari Isnin ni aku lum ada tanda2 nk bersalin, aku dah kena masuk wad utk diinduce utk doktor.. so, sangat lah saspen aku ni, wpun ni dah kali kedua aku bersalin. maklum la.. lain anak, lain citernya kan? anything can happen.
barang2 ku + barang2 Asyraf + barang2 adik Asyraf dah diangkut ke rumah parents ku semalam, since aku akan berpantang di umah parents ku di Bangi ni nanti. and, lepas raya ni, aku dah x masuk keja dah. tinggal standby je ni..
so, harap u all doakan la aku agar semua nya selamat..
mohon ampun dah maaf kepada semua kawan2 & juga famili yg rajin baca blog aku ni.. wpun sekadar jadik silent reader. mohon dihalalkan makan minum ku.. kot2 ada hutang yg x settle lg (maklum la.. aku ni pelupa!)
TERIMA KASIH!

1 comment:

b.O.n.d.a said...

Alhamdulillah, smua da slamat kan..
Tghr tadi (1.12.2009), lahirlah seOrang puteri..
Hatiberbunga, tahniah atas kelahiran putrimu itu ye =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails