Saturday, November 14, 2009

Progressnya Rumah Kami - Nov.'09

di samping diriku yg tengah saspen nk bersalin ni
(x smpai 3 mgu pun lg ni),
tp bila sebut pasal umah kami, aku tetap eksaited x tentu pasal. hahaha..

smlm en.hubby bgtau agen BBN yg kami berurusan masa nk beli umah ni dulu ada tepon dia,
bgtau umah dah nak siap..
tu yg petang smlm lepas opis hour, TERUS je kami singgah, tgk progressnya umah kami tu.agen tu siap tanya kot2 kami ada nk carik org nk wat grill @ plaster ceiling @ kabinet dapur dsbnya. agak2nya dia pun wat duit dlm tolong2 org yg nk masuk umah baru cam kami ni. nasib baik en.hubby ckp ngan agen tu "nanti dulu". hehe..


ok, terus ke perkembangan rumah kami :


 
ni view dr depan - pagar besi dah naik



jalan nk masuk umah kami pun dah di tar!!
masa kami smpai ptg tu, dorg tgh lukis2 garisan pmbahagi jalan.




ni plak ruang tamu, menuju ke dapur..




hmm... DB n plug point lum pasang.
maybe kontraktor takut hilang kot..




smpai dapur, kami terperasan kecederaan ni -
harap2 dorg baiki la sblm serah kunci kt kami nanti...




ni ruang belakang umah kami.
kecik je kan?
tgh duk pk ni, celah mana nk letak mesin basuh kami nanti.
hmm..



rumah kami ni, end lot..
so ada la extra tingkap n ruang skit kt tepi umah.
xde la besar mana pun tanah extra tu, tp aku rasa boleh la kot..
takat anak2 nk lari2 dari depan umah ke blkg or bila nk nyorok dr kami bila2 rasa cam ada buat salah pape. hahaha...

agak2nya , bleh la siap dlm sebulan dua lagi, kan?
time aku berpantang tu! hihi..
rezeki anak ku yg kedua agaknya. alhamdulillah..


ok... tu laporan utk kali ni.
x sempat nk jenguk apa citer kt tingkat atas
sbb tgh kejar masa nk gi amik Asyraf kt taska n siap2 nk balik umah mak ptg tu..





tapi on the way kuar, kami terperasan suasana yg x brape best ni.
pekerja2 indon (ntah2 PATI yg xde kaitan ngan keja buat rumah area sini pun ada skali tu!),
dgn selamba nya lepak kt rumah yg berhadapan ngan rumah kami tu,
jadikan umah tu cam rumah dorang la plak.
siap bleh sidai2 kain lagi. adeh!

ada 1 umah, selang bbrp rumah dr umah ni pun, dorang siap ada tangki air besar, letak kt halaman umah tu, jadikan ala2 tempat mandi dorang, gitu.
(sori x sempat plak nk amik gambar lak.)
tp yg jelas nya, aku rasa cam x brape patut lah dorg wat cenggitu...

pelik! developer @ kontraktor x sediakan tempat tinggal utk pekerja2 binaan ni ke smpai jadikan umah2 yg dah siap ni tempat tinggal sementara dorang?
sian tuan2 rumah tempat pekerja2 binaan ni lepak..
nasib baik la bukan umah aku yg jadik mangsa
(agak2nya maybe sbb kami rajin dtg intai umah kami tu kot... tu sebab la pekerja2 indon tu x brani kaco umah kami kot.. ntah ler)

4 comments:

PuteriSatu said...

rumah ann... yang pertama dari jalan depan tu ke.>?

hatiberbunga said...

ha.. lorong 1st dr jalan depan, row betul2 blkg show house tu. tp umah ann ke dalam lg..

ida said...

wahh..rmh nk siap dh..best2

MRS. K said...

heheh.... biasa la...dorang dok campur laki pompuan...kekadang nampak gak minah indon mandi kemban kat luar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails