Monday, September 6, 2010

checklist raya 2010 ku..


 esok malam dah nak gerak balik kampung en.hubby dah..
jom kita tengok checklist raya kami utk tahun ni, dah setel ke blum.

1. baju melayu Asyraf = DONE
2. baju raya Asyraf = DONE
3. baju kurung Ayra = DONE
3. dress & baju raya Ayra = HAMPEH (nape susah benor nk jumpa dress warna biru ha?? abis pusing.. tp x jumpa pun yg berkenan & affordable)
4. baju melayu En.Hubby =  DONE (pakai tahun lepas punya je.. dia pun baru pakai baju tu 3, 4 kali. elok lagi)
5. baju & seluar raya En.Hubby = DONE
6. baju kurung aku = ermm... nk tulis DONE @ HAMPEH ye? baju kurung utk raya mmg dah ada.. tp baju utk pagi 1st raya tu xde.. tema tahun ni, biru. tp baju raya yg ada, warna lain belaka. hmm.. nampaknya kena pakai baju sedia ada je la.. maybe diserikan dgn tudung baru je. (tudung raya, pun x beli lagi ni. hehe..)
7. kasut raya Asyraf = DONE
8. kasut raya Ayra = DONE
9. kasut raya En.Hubby = dia beli kasut bola. tu kira kasut raya gak ke? hmm...
10. kasut raya aku = TAKDE BAJET!!! waaaa...!!!
11. henbeg raya aku = DONE
12. kuih raya = baru ada sejenis. ada lagi 3 jenis en.hubby kata dia order ngan kawan. tp ntah bila nya dapat. hmmm...
13. bekas kuih raya = ermm... pinjam ngan sesapa dulu, bleh tak? hehe...
14. rumah = waa...!!! tak setel lagi!! camner nk terima tetamu nk beraya ni?? hish! adakah aku harus amik cuti extra lepas raya utk hias2 ni? hmm...
15. duit raya = DONE
16. sampul duit raya = DONE
17. servis keta Altis = DONE
18. baju raya anak2 buah En.Hubby = beli kt KB lah nanti.. sempat lg ni. hehe..


persoalan utk hati : berapa kali kuar gi kedai suma, pesal x setelkan semua?
jawapan kpd hati : ingat senang ke nk pk & pilih2?? even gi shopping sendiri pun belek2 sampai 2 jam pun kekadang tak jumpa menda yg dihajati, ini plak ngan bebudak yg comel2 tu. huhu.. sabo je la. :P

8 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

slh tulis msg td ann .. kami nie jenuh gak mencari baju sama sedondon .. lagi2 3 hero tue .. mmg pening ler .. serata tmpt pegi ..

Diamilikku said...

hubby selalu kata..ishhh tak habih2 lagi ke shopping...hurmm...selagi belum raya selagi tu tak habis...heheheheh...kasut raya saya takbeli lagi nih..anak2 semua dah settle..plus anak2 buah hubby beli kat terengganu je lah nanti

Fieza79 said...

btol Ann...bkn senang nak pilih2 brg tambah2 time cenggini dgn besesak dgn org....leh jadi ilang mood...

sama la dh kuar soping byk kali da je menda tak cukop...malang nya bajet dh cukop2..huhu

ann @ hatiberbunga said...

diana > ha.. tu la nyer. pengajaran kpd diri sendiri : sila pilih warna tema yg senang nk carik sbb banyak pilihan..

su @ diamilikku > hahahha..!! sama la plak kita ni. :D

fieza > ntah nya. lenkali kena amik cuti khas utk shopping aje. anak2, pos ke taska. hahaha..!!

Elin said...

wah..da nak balik raya...sonok nyer...saya khamis baru balik...sedey..
anyway, selamat menyambut hari raya aidilfitri..maaf zahir jer...(klu ada terkasar bahasa)..kirim salam ayra n asyraf tomei...drive carefully..semoga selamat sampai ke destinasi... :)

mamalieyna said...

oklah tu byk yng done! hehe...

selamat menyambut hari raya aidilfitri..maaf zahir n batin!

Sue Lynnda said...

selamat hari raya Ann.Biasalah ibu-ibu kalau soping kena dulukan anak-anak dulu kan? Sampai lupa baju raya sendri..hehehe

rozila said...

hai ann....syoknyer nak ct raya dah....rozy khamis kejer lg...pas kejer br gerak blk kg suami...kat jengka, dekat jer.

Sejak ada anak ni, keperluan diri sendiri jatuh no plg akhir...smpi sendiri punya x der..huhuhu...lumrah biasa seorang sang isteri kot...x per lah...bkn utk org lain...

anyway Selamat Hari Raya, maaf zahir batin....peluk cium utl asyraf n ayra yg chumil2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails