Monday, September 6, 2010

kenapa sstgh orang ada 2 keta?

(pics : credit to google)


1. kegunaan yg berlainan
- biasanya klau ada 2 keta, dua2 keta lain2 saiz (1 kecik skit, spt kelisa... 1 besar skit cam toyota altis)
- klau pegi tempat2 yg sesak spt pasar @ hotspot area KL.. better bawak keta kecik sbb senang nyelit & senang parking.
- klau travel jauh @ tempat2 yg santai @ nk sumbat brg yg byk.. prefer bawak keta besar skit.. biar selesa.

2. 1 keta sebagai standby, utk kes2 emergency
- spt keta masuk workshop ke apa ke.. kan?
- atau pun klau2 anything happen kpd hubby @ wife, spt eksiden ke.. apa ke.. (mohon dijauhkan Allah..)
- atau pun bila2 sorg tu jauh dr umah tp tetiba ada emergency yg memerlukan sorg lagi keluar dr rumah dgn segera..

3. 1 keta, wife bawak.. 1 keta, hubby bawak..
- masing2 ada urusan masing2, kan..?
- so, takde la menyusahkan mana2 pihak, kan??


maka, fikir2kan lah & selamat beramal! 
hik!hik!hik!

4 comments:

Liessa said...

salam...erm..mcm sy jek..huhu...sy kene drive seniri sbb hubby kdg2 balik lambat... yg penting klu kita rasa perlu teruskan jer... klu tak perlu tak payah la kan... ;)

::Mamalyna:: said...

ye betul ann, cam saya satu persona satu kancil..kancil tue saya beli time bujang lagi... sangat2 berguna coz asben memang selalu outstation...

ann,
Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami sekeluarga. Maaf Zahir Batin

Diamilikku said...

hurmm...saya n hubby walaupun satu tempat keje..tapi lain2 jabatan..plus tuntutan keje saya lain sket..memang kena pakai dua kete..tapi hubby prefer naik moto..

ann @ hatiberbunga said...

liessa > ha.. ye la. tu lagi 1 sebab kenapa kena extra keta, skrg ni. huhu..

mamalyna > yup. yg ni jugak. btw, selamat hari raya juga.. kem salam ngan pojie, anak anjang ludin tu ye.. hehe..

su @ diamilikku > tu la nyer. kurang2nya nk gerak dlm kawasan kampus pun, jadi la, kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails