Monday, February 7, 2011

makeover blog - BERJAYA..!!

fuh!
berjaya juga usaha gigih aku dlm 3, 4 ari bercuti ni, 
merekabentuk header, sidebar title & post divider utk blog ku ini,
SENDIRI..!!
wpun aku tau xde la secantik mana pun, 
tp aku nk bangga jugak sbb ini hasil titik peluh aku sendiri 
(menetes2 nih! nampak tak? hihi..)

asalnya, niat ni hati nk amik je template2 sedia ada kt internet yg banyak2 tu.
tp tak tau la pesal, lepas 24 jam menjelajah dunia internet ni, takde 1 pun yg menepati jiwa aku.
klau ada pun, yg kena bayar. 
maleh ah!

tu yang terhasil nya..

HEADER ini :

 

SIDEBAR TITLE ini :


dan POST DIVIDER ini :


hish..
korang tak tau betapa insan yg TAK KREATIF ni..
PLUS
yg TAK RETI photoshop ni..
yg TAK RETI scrapbooking ni..
yg TAK RETI halehwal HTML ni
gigih blajar thru internet cara2 nk wat semua ni dlm masa 3 ari ni..
huhu.. 

tu yang BACKGROUND tak sempat nk wat lagi tu.
nanti lah ye..
maybe ujung minggu depan ke..
atau cuti maulidur rasul ke..
baru aku ngadap balik menda alah ni.

nway, 
so far.. aku sendiri, puas hati la.. 
tapi korang.. secara JUJUR nya.. rasa ok tak design2 ni?
hmm..

10 comments:

notti netti said...

cantik2..nak nak...love gebus tu eheheheh

EiJa ZaQuaN said...

cantik2..kemas n simple..
suka tulisan voices yg colourful tu.. :)

Fieza79 said...

amboi gigih nya cuti 4 hari buat suma ni..kita tk sempat asyik bizi berronggeng je hehe

lawa2 sbb hasil godehan sendiri..harus bangga..

Diamilikku said...

comel jer....rasa macam tak percaya org yang tak reti photoshop, html yang buat..sebab su nih memang tak reti dan tak penah rasa boleh buat pun mcm yang ann buat

ch@ said...

pandai la tu, dari kita yg tgn kayu niii :D

MRS. K said...

lawa sis! tapi i tak suke font senget camni.. huhuhu

Aini said...

Nice!!! Akak pun masih belum siap 100% lagi... sidebar apa semua lum ada.. huhuhu... pelan-pelan ah kot.

Header tu pun actually main tipu. Header gi ambik yang free nyer kat internet then, tepek kan jer lah dengan gambar-gambar. Hehe..

Akak pun bukan pandai sangat benda alah ni.

wany said...

cantik.. camane nk buat header tu yer.. if dah gambar,,, nk kena reduce wat size brapaa yer

ann @ hatiberbunga said...

net > cantik, kan? love gebus tu? hehe..

eija > tp tu la.. baru terperasan patut highlightkan perkataan HEART, instead perkataan VOICES tu. huhu..

fieza > nk wat camner.. en.hubby ku bizi.. x dpt berronggeng pun. huhu..

sue > rahsia dia kan.. TIRU! hahaha..! carik mana2 yg berkenan kt internet, pastu tiru & tokok tambah ikut citarasa kita. ;)

cha> sempoi je cha. klau yg canggih manggih tu, mmg tak reti weh..

ann @ hatiberbunga said...

mrs. k > serabut otak eh? ok. dah tukar. ok tak font ni?

kak aini > takpe.. kita sama2 pelan2 kayuh. hehe..

wany > err.. ann tibai je tu. ann nyer saiz header, 800++ pixel x 400++ pixel. then bila dapat tempek, nampak ok.. kiranya boleh la tu. hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails