Sunday, February 13, 2011

Restoran Ayam Penyet - SEDAP la wei..!!


 sejak wujudnya restoran Ayam Penyet ni kt Nilai ni tahun lepas, 
ni la kali pertama aku jejak kaki kt situ & cuba masakan dia..
pesal? sbb gara2 duk dgr sangat org cakap restoren ni tak sedaplah!

hish!!
MANA ADA TAK SEDAP!!
SEDAP LA, WEI..!!

hmm...maybe sbb org kata lain tekak, lain selera nya...
well.. mmg la masakannya tak sama cam  masakan biasa kita..
nama pun restoren ni asalnya dari seberang...
bukan dari kampung kita..
so, of course la lain skit, kan?

1st impresion aku bila mula2 makanan smpai is :
"mana kuahnya?"
sbb lauk nya totally bergoreng + ulam2 + sambal + sekeping tempe di mana semuanya kering2 belaka.
aku tanya kawan aku, dia ckp mmg cenggini lauknya.. hehe..

tapi bila rasa je.. (aku oder Udang Penyet..),
fuh..!!
syok giler rasa rempah ratus dia.
sampai licin aku telan.

meh aku zoom skit gambar lauk aku tu :


apa kuah aku sudahnya?
(takde la aku tuang air masak atas nasik aku tu.. hihi..)
tapi sesungguhnya sambal dia lah hendaknya..
and tekak aku mengatakan : sedap.

insya Allah akan ku pegi lagi..
tunggu..!!



4 comments:

MRS. K said...

kite dah byk kali dah pegi.. tapi tak tahan sambal die pedas sangattttt

bOnda said...

yup, sambal dia pedas gilerrrrrrr

mama2nur said...

ayam penyet ok.. sedap gak.. tp ada try Restoran Atap2 (kt atas dia)? yg tu serius tak sedap..

Elin said...

sedap ke cik ann. saya pun 1st time pegi ari tu...lepas tu ckp kat hubby takmo g dah..sebab tak sedap. Tak tau la..lain org lain rasanya kan. Saya lagi suka ayam penyet kat tea box cafe tu..hihi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails