Thursday, March 10, 2011

kepala Fiqah tersepit palang tangga!

ini Syafiqah Irdina..
anak 2nd along ku..
dia sebaya Asyraf (beza sebulan je..)
comel kan, dia ni?

dah pandai bergaya tiap kali org nk amik gambar dia.
maklum la.. girl.. ;)

semalam kebetulan aku cuti..
ada urusan keluarga skit.. 
(nanti next entry aku citer)
adik beradik berkumpul lah.
then..

disebabkan budak2 akan tetap jadi budak2..
kami semua yg terleka sekejap (1 @ 2 minit je..)
tiba2 terdengar jeritan kecik si Fiqah ni.
toleh je, tgk kepala Fiqah tersangkut kt palang kt tangga nun..
serius panik semua org!
see..!!


abah ku bersungguh cuba keluarkan pala cucu nya ini.

macam2 posisi dah cuba.
kiri? kanan? atas? bawah?
even senget2 pun x jalan..
siap baca2 macam2 dah..

pun.. masih tak berjaya..


agak2 korang la kan..
klau korang wat camner?

(mak ngah si Fiqah ni,sibuk amik gambar je. 
nk tolong, tak reti. ekekekek...!!)


last2 terfikir yg badan si Fiqah ni kecik je..
so, kami minta abah cuba alternatif lain :
instead tolak pala dia melalui palang tu.
cuba kuarkan je badan dia.
and...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BERJAYA..!!

fuh!
lega!!!

kami dekat sesgt dah nk tepon bomba, klau2 tak berjaya tau.. huhu..
hish!

Fiqah.. Fiqah..
lenkali jangan buat ye, sayang..!!




9 comments:

~emma~ said...

ya Allah cane la bole tersangkut kat palang tangga.. ye la kan bebudak, tgh syok2 main tetibe tak bole keluar pulak.. mcm tak nagis je si fiqah nie ekk..huhu

jalinankasih said...

hahaha... lawak sungguh... dia mmg xnangis pun... sepjg org dok sebuk godek2 pala dia.. dia tenang jek.. diam jer sampailah kepala dia selesai dikuarkan dia boleh cakap, "nak tengok gambar!" hahaha

Lina said...

hahahha.. dah tergelak2 lina baca... wah, gegerl pon boleh tahan nakal die eh..

Sue* mamaID said...

hishhh...kalau sy pun panik nie...kalau budak tu nangis...lagi panik...syukur boleh kuar...kalau tak potong la palang tangga tu ye...

notti netti said...

aku tak tau nak gelak ke nak tompang sedey......tapi aku gelak dulu ..baru aku istifar..siannn kepala budak tu

erienz said...

Allahhuakbar...nasib baik x de benda...sian dia...elok x nangis lak...

adawiyah rahman said...

comey2 pn noty jugak yek
cian dye..
nseb baek tde pape :)

finas said...

salam kak Ann...mula2 baca macam nak melilir air mata...yer la finas terpikir kalau anak finas kena macam tu for sure dah gabra gak...ada gak palang tu dipatahkan...tp bila baca last n3 tak jadi pulak nak menangis.tergelak sbb tgok cara figah dikuarkan...agaknya dia masuk cara tu..bila nak kena kuar cr lain...kompius jap fiqah..hahha...tp tabik kat ayah kak Ann sbb still tak menggelabah n berusaha nak kuarkan cucu dia...

zuhainikhusairi.blogspot.com/ said...

Ciannya dia..nasib baik dia cool jer erk..kalau sialp2 budak boleh meraung x henti tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails