Wednesday, March 30, 2011

syoknya deting..!! *heaven*

aku kan cakap aku SANGAT SIBUK bbrp bulan kebelakangan ni..

tp sbb dah RINDU BANGAT ngan en.hubby sendiri
(serius xde quality time berdua dah sekian lama..
err.. meaning, wat aktiviti bersama..
err.. u know what i mean..)
and sebab otak pun dah naik tepu cam quota emel rasmi ku yg dah cecah 97% dr jumlah quota keseluruhan ruang emel, so, wpun bizi mcm nk mati, aku tetap TEKAD utk bercuti jugak, at least utk sehari.
sehari pun, jadi lah ye!

so, pagi2 29 Mac 2011 (selasa), lepas hantar the kids ke taska, aku cepat2 balik rumah, kemas rumah.. kemas dapur.. & sidai kain

puas hati ngan rumah dah cun,
dgn cergas aku & en.hubby keluar rumah.

memula, or course la en.huby kena singgah bank..
nk kena ada cash in hand skit.
then, masa lalu kt McD Nilai yg dekat ngan Bank Islam tu,
aku terperasan ada funfair baru bukak.
eh? ye ke baru bukak?
ke.. aku je yg x prasan menda alah ni dah berkurun lama kt situ? hihi..
(ingat nk bawak lah the kids kt sini bila2 dlm tempoh terdekat ni. mesti syok!)

then, singgah kt RnR Nilai, yg mengarah ke KL nun.
breakfast kt gerai Nasi Lomak Power yg glamer itew..
aku suka!!
feveret kami tiap kali klau jalan mengarah ke KL.

Tempat Tujuan kami pada hari tu adalah :
MIDVALLEY MEGAMALL..!!
suka! suka! suka!
giler eksaited bila en.hubby ajak ke sana.
sbnrnya dah super x ingat bila kali terakhir aku jejak kaki ke Midvalley tu. huhu..

smpai je sana, tempat pertama yg kami tuju, of course GSC.
tgk wayang apa yg ditayang yg terdekat.
memula ingat nk ajak en.hubby tgk Hikayat Merong Mahawangsa.
tp teringat aritu dah janji ngan kawan nk tgk sama.
so, en.hubby cadang tgk citer Sucker Punch je.
santai depan GSC sementara tunggu en.hubby 'buat pelaburan' sat. ahaks!


gediks ngan en.hubby depan GSC sekejap.
lalalala..

yg ni, dah masuk panggung..
punya la x ramai org.. ada la 10 org je kot.
maybe sbb aritu ari bekerja & citer tu pukul 11 am.
hahaha..
(serius x stabil tangan en.hubby ku ini mengambil gambar.
brape byk kali try, still duk gegar2 gitu.
warggh...!!)

pendapat aku pasal citer Sucker Punch ni :
AKU TAK PAHAM.
hahaha..!!

nway, lepas abis tgk wayang.
kami gi intai GARDEN MALL plak yg kt sblh Midvally tu.

wah..!! cantik!
memang cam garden.
i like!!
sila jgn pelik ngan aku yg super jakun sbb ni lah 1st time aku jejak kaki kt sini sbnrnya..
terasa cam ala2 pelancong dr jauh pun ada aku ni.
siap amik gambar kt fountain dia tu lagi. hehe..
en.hubby pun termasuk dlm golongan jakun cam aku bila tgk lanskap situ yg cantik.
sbb dia kata, last time dia gi sini masa tahun 2005.
time tu, kwsn tu still berdebu & xde pape pun lg.


byk2 kedai kt garden mall tu,
kt kedai ni je yg kami beli barang.
nampak tak en.hubby layan baeeekkk punya budak promoter tu masa tunggu budak tu packing2 brg yg kami beli?
nasib baik budak tu tahu aku ni bini en.hubby & kami dah beranak 2.
huhu.. 

ada gaya 'sehati sejiwa' tak? hehe..

1 lagi gaya posing cik puan pelancong kt dalam Garden Mall tu.
cantik, kan?

kami kt luar Garden Mall..

cantik, kan, daun2 pokok ni?

en.hubby ku yg ensem.

ensem, kan? ensem, kan?
hahaha..!!

akhir skali,
lunch (pukul 3 pm!!) kt sini.

rasa sangat heaven.
sbb ni la 2nd time dlm spjg hidup aku ni,
merasa utk makan kt Manhattan Fish Market ni.
1st time, pada bulan Mac 2009. (klik sini utk entry tu..)
sedapnya....

akhir skali,
konklusinya, ni je barang yg kami beli spjg seharian kt sana.

tapi,  hati tetap berbunga-bunga riang.
lalalalla..



6 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

wah!sonoknya g berdating ngan encik HB yer...

MRS. K said...

taktau pon ade funfair.. huhu

♥♥Watie♥♥ said...

check it out cute cookies for special doorgift http://stichcookies.blogspot.com

Diamilikku said...

bila dah tgk clear2 nih saya rasa mcm saya dah jumpa hubby anne...dua kali kot...tapi tak de le tegur2 kan..heheheheh :)

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnye dating berdua..mmg nmpk sehati sejiwa..n ann x nmpk mcm mak bdk pun..

paling best..dpt jam tgn..cantik jam tangan tu..:)

.::Lynn::. said...

syoknya g berdating

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails