Monday, August 10, 2009

Tetiba Aku Rasa Jakun..

semalam, lepas pos kan kejap si Asyraf kt umah atuknya,
aku n en. hubby dgn bahagianya gi The Mines kt serdang berdua-duaan.
aku malas nk bawak Asyraf kali ni sbb Asyraf kan baru baik demam..
pulak tu kes H1N1 kan masih berleluasa.
xmo la amik risiko.
aku gi pun siap pakai mask lagi.
en. hubby je malas nk pakai.
(dia ingat dia kebal kot! ntah. lantak la..)
kenapa aku beria nk pegi jugak??
sebab en.hubby janji nk belikan sesuatu utk aku!! hihi..
(nanti aku citer kt next entry)

apa la aku melalut ni.
x kena langsung ngan tajuk kt atas.
hehe...

nway, citer sbnrnya kt sini sbnrnya,
setelah punya la LAMA GILER x menjejakkan kaki kt The Mines ni.
(aku smpai x ingat dah kali terakhir bila kami menjejakkan kaki kt The Mines ni - salah satu faktor, mslh nk carik parking. slalu terpaksa park kt bgnn sblh. huhu..)
aku tengok sistem parking kt situ dah canggih aa..!!
ntah bila ntah dorang pasang.
dah setahun, gamaknya.. aku je yang baru perasan. hehe...

dorang pasang sensor kt setiap parking lot kt situ.
so, bila lot tu berisi dgn kenderaan, lampu kt lot tu akan nyala warna merah.
klau kosong or keta kuar je dr parking lot tu,
sensor atas lot parking tu akan trigger lampu depan lot tu tukar jadik wane hijau.
SEE..!!(sori gambar blur skit.. amik gambar smbil jalan!)
ni dia sensor yg dorang letak atas, tengah2 setiap lot tu..

and, hampir kt setiap simpang, akan ada signboard yg bgtau
klau terus, parking FULL @ tidak. and klau ada kosong, bilangan kosong tu ada berape.
kt setiap tingkat parking pun ada tulis.. tingkat ni ada brape kosong.. tingkat ni ada brape kosong..
so, untuk pengujung, mudah sgt2 la nk carik parking!
of course keta mmg byk semalam.
tp kami berjaya la jumpa parking dlm masa 5 minit je.

tu la aku cakap.. aku terasa diri ni jakun sgt2 time tu.
sbb 1st time jumpa sistem camni kt tempat2 yg aku pegi.
(ker.. sbb aku ni mmg dah LAMA GILER x kuar shopping kt tempat canggih2?? selalu hadap Nilai Square @ Nilai 3 @ Giant Nilai @ pasar malam je. HAHAHA...)

1 comment:

neezareef said...

bgs gak dia pasang menda tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails