Friday, March 26, 2010

"Dina tu awek Muhd. Asyraf..!!"


"Dina tu awek Muhd. Asyraf..!!"

huh! tersentap kejap jantung ni dengar kenyataan jujur si Ameer @ bigbro Bonda ni pada suatu ptg..


ekceli, si Ameer n si Asyraf  ni gi taska yg sama...

tp sapa gadis yg bernama Dina itu???


alkisahnya satu petang tu, masa amik Asyraf kt taska, pengasuh kt taska Asyraf ni bgtau yg Asyraf selalu n suka beno usik sorg budak perempuan ni.. Dina namanya..
suka beno ngendeng2 n lentok kt bahu si Dina ni.
Dina jerit2 "TEPI..!! TEPI..!" pun, Asyraf wat derk je.
aiyark! sungguh x reti malu anak aku nih.

aku n en.hubby tertanya2 jugak si budak Dina ni mana satu.. tp time tu Dina dah balik la plak.
aku tanya Dina ni anak sapa pun, pengasuh yg citer tu lupa plak nama parents si Dina.

terus jadi saspen aku n en.hubby.

bbrp ari lepas tu, suatu pagi tu, Asyraf meragam xmo bangun pagi.
seperti biasa, dia tunjuk degil dia tu la.
tp yg x bleh tahan tu, bila en.hubby pujuk "Asyraf kena la bangun.. nk pegi taska kan? jumpa kawan2? leh main ngan Dina.." dengar je nama Dina, dengan muka yg sengih2 cam kerang busuk tu, terus Asyraf bangun pegi bilik air, nk basuh muka n sikat rambut. kekononnya nk hensem la tu wpun lum mandi. hahaha..!!

akhirnya ptg semalam, tanya skali lg ngan pengasuh lain plak kt taska tu.. Dina ni anak sapa.. last2 baru la tau mama si Dina ni satu jabatan dgn en.hubby!! "la... anak dia ke? hehe.." - tp mama Dina ni mmg kecik, comel pun. hihi..

adakah itu petanda aku akan cepat dapat menantu?
hmm..

* kepada mama si Dina, kot2 dia terbaca entri ni.. ampun maaf dipinta. sesungguhnya kami x ajar anak kami ngorat anak dara org lain. hmm.. agak2nya perturun dr daddy nya kot? *wink*

1 comment:

b.O.n.d.a said...

'awek' ammey Kitina (Qistina) =p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails