Wednesday, March 31, 2010

Malam Di Mana Aku Hampir2 Jadik Mak Tiri yang Garang

huh! sungguh panjang tajuk entri kali ni.
hahahaha...

aku penah baca kt emel, kawan2 forward..
macam2 menda yg x sepatutnya berlaku, bleh berlaku bila kita penat sgt2, sbb otak scr logiknya  dah x bleh pk secara terang dan waras dah time tu.

and nk jadik citernya, malam tadi, aku rasa aku dah hampir2 jadik mak tiri yang garang bila menjelang 11, anak2 kesayangan aku ni x tdo lg di mana :

AYRA : nangis x benti2 dari kul 8.30mlm. macam2 cara dah aku buat (bagi nenen (kot2 lapar), tukar pempes (kot2 yak or dah penuh), bukak baju (kot2 ada semut gigit ke..),  letak vicks kt dada (kot2 susah nk nafas sbb batuk),sapu minyak yuyee kt perut (kot2 kembung perut), bukak kipas laju2(kot2 panas)) even suma ayat2 yg terlintas dlm pala otak aku ni, suma aku dah baca.. tp ayra tetap nangis guna note high pitchnya. siap dgn gaya gayat2 dia tu lagi. aku mmg dah panik x ingat dunia dah time tu. 

ASYRAF : ntah ngape malam tadi dia aktif tahap maksima. selalunya kul 9.30mlm, dah wasalam dah. tp malam td mata penuh galak kehulur kehilir tolong aku 'ngemas umah'. plus dgn perangai barunya : suka bukak diaper n togel keliling umah. bila nk dipakaikan balik diaper & baju seluar tu, ngamuk sakan. bila dah berjaya dipakaikan sekali pun, lepas 30 minit, dia akan bukak lagi dan lagi dan lagi...  

badan dah super penat.. ngan perut yg lapar (x sempat nk makan seh!).. ngan badan yg x brape nk sihat... maka kesabaran dirinya tetiba jadi nipis sesangat.. lalu terkeluar la sms ini kepada en.hubby yg keluar atas urusan kerja (sgt TAK BOLEH IKUT perangai aku yg ntahhapahapa ni ye..) :

10.19 pm : klau abg dah selesai urusan, ayg harap abg blk cepat. ayra dr td nangis x benti2. asyraf plak ngan perangai togelnya tu. ayg dah penat giler. sabar dah makin nipis. sblm ayg apa2nya anak2 abg ni, sila selamatkan ye..

tapi en.hubby x balik pun.. (keja lum siap kot..)

10.47 pm : ok. ayra dah tdo. 1 more kid to go..

time ni Asyraf masih sibuk kt ruang tamu main.

11.17pm : ok. dua2 dah selamat dari jadik mangsa mak tiri yg garang. pelik apesal  la kul 11 baru nk lelap. x penat ke? tp asyraf tdo pakai pempes je tu. karang abg pakaikan bj sluar dia ye.. ayg selimutkan dia ngan kain batik je tu. takut dia ngamuk lak klau ayg yg pakaikan.

lepas je antar sms last kt en.hubby, aku trus hilang.
sedar2 bila en.hubby cium dahi aku, bgtau dia dah selamat pulang... time tu dah kul 12 lebih rasannya.. terus aku ngadu  nasib ngan en.hubby dgn mata yg tertutup rapat sbb ngantuk. hehe.. then ntah kul bape ntah aku tertido semula dlm rangkulan en.hubby..

4 comments:

notti netti said...

Haaaaa..?? hilang dalam rangkulan???? uisshhhh aku stim lak.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mmg dah ada 2 angota tentera nie mmg akan menguji kesabaran .. sabo..sabooo... adeh ujian betul kan jd mak nie

hatiberbunga said...

hilang tu meaning tdo la.
harus ku edit ayat itu. ekekek..

b.O.n.d.a said...

"sabar itu separuh dari imannnnn"
(jawapan daripada seOrang ibu yang garang!) ekekekeke..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails