Thursday, April 8, 2010

Ayra @ 4 Bulan

Ayra dah 4 bulan 1 minggu dah..!!
hmm.. cepatnya masa berlalu.. dah besar and berat dah anak dara aku yg sorang ni. hihi..

tadi gi cek up kt klinik kesihatan.
dan Ayra spt biasa, jadik budak yg sangat baik.
releks je wpunhingus x benti2 meleleh (apa la nasib anak aku ni since antar ke taska.. baru baik 3, 4 ari.. pastu wajib la selsema balik. aduyai..)
yg x leh blah tu bila Ayra yak smpai 2 kali kt kinik tu. adeh! nasib baik aku ikut gerak hati aku bwk 2 helai extra diaper pagi td. biasanya klau kuar kejap je cam gi kinik, aku bawak extra sehelai je diaper tu. hehe...

kali ni xde kena cucuk. just timbang n ukur tinggi je.
so, berat Ayra arini : 7.4kg
tingginya lak, 63cm (tambah 1 cm je dari bulan lepas. ekekek...)

perkembangan Ayra @ 4 bulan :
  • Ayra dah pandai meniarap dah!! (wpun lum bleh terlentang balik lagi..)
  • suka buat aksi ulat gonggok n pusing keliling 360 darjah, terutama bila x dihadang ngan pape --> dah bape kali dah aku bgn tido tgk dia dah tdo melintang dah. hahaha..!!
  • suka bebeno hisap ibu jari, terutama bila nk tdo --> tabiat yg mmg x digalakkan dek mama aku (takut ibu jari cucunya tumbuh x cantik. turun saham lak nanti. hehe..)
  • skrg dah pakai diaper saiz L.
  • baju newbornnya suma x leh pakai.. sendat n nampak perut belaka. --> terpaksa la mamanya ni SHOPPING baju baru Ayra dari semasa ke semasa (dah jadik hobi plak. haha..) skrg, Ayra byk pakai baju saiz 6 bulan atau 1 tahun.
  • sangat suka didudukkan or didirikan sbb bleh tgk keliling. sangat x suka bila kena letak balik.  bleh jerit smpai nk kuar anak tekak. ahaks!
  • ruam susu kt pipi dia tu, manjang je ada. licin 3, 4 ari, pastu, wajib la merah balik. walhal rasanya dah cukup rajin lap pipi dia tu tiap kali lepas nyusu. ntah ler.. 
  • sangat suka gelak yg xde suara tu (harap mulut je nganga lebar2. hahaha...)
  • sama cam abangnya : suka sgt gurau ngan atuk, lebih drpd org lain (gamaknya aura abah aku ni kuat sgt kot kt cucu2nya. hehe..)
ok. tu je yg aku ingat wat masa ni pasal Ayra.
nanti2 klau ada yg aku teringat lg, aku apdet, wokey?

6 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ann > aku skip check kt KK utk 4 bln nieh .. boleh??? mls nak apply cuti @ amik time leave .. ha..ha.. sambung kt klinik panel jer ..

^@-@^ said...

sure comel mcm mama dia masa kecik2 dulu.. hehhehehe

ann @ hatiberbunga said...

diana > ok kot! haha.. lg pun xde kena cucuk. yg penting, cucuk2 tu. tp aku g je. malas nk kena skolah ngan misi2 tu. hehe..

yanz > mana ada mak org yg ckp anak dia x comel. hehehe... ;)

reza nani said...

ann...sgt kedobokkan dan kechomelan ini mudak musyukkk...gerammmnyeee dennnn!!!

ann @ hatiberbunga said...

adakah emy nk berkat baby girl? meh la sini klau larat. hihi..

Momma Mia said...

geram la tgk Ayra.. bam bam. chomel2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails