Wednesday, April 7, 2010

Diskas, Diskas Kabinet Rumah

lama nya aku x apdet pasal progress umah kami kan??
apa kes? diam je seribu bahasa..
wahai cik kakak.. aritu kata dah dpt kunci dah.. so, dah masuk ke blum?
sapa jawab BELUM, makanya,
10 MARKAH UNTUK ANDA..!!

wargh..!!!
sesungguhnya kami belum lah pindah lagi.. huhu..
kekononnya nk tunggu developer repair segala defects (kerosakan) dulu.
agak banyak la.. (aritu aku tgk borang en.hubby submit, ada 4,5 helai gak la lampirannya. erk!)
kami tunggu sbb en.hubby katanya xmo la timbul mslh time kontraktor kami yg nk wat grill @ kabinet @ plaster siling suma tu dah start wat keja. ataupun bila kami dah masuk rumah.. kot2 ada mslh, developer salahkan kontraktor kami lak. panjanggggg.... beno la nanti citer nya. malas nk pk..
tp tgk progress, lemau semacam je pekerja developer wat keja... bleh hangin satu badan!
lantak la.. kelmarin en.hubby dah bambu dah skali staf developer tu kt opis dorg.. hopefully ada la progress yg cun pasni. hihi..

sbnrnya aku nk citer pasal angan2 aku kami pasal kabinet nih.
kekononnya nk ada 2 built-in cabinet nih.
1 utk DAPUR
1 utk MASTERBEDROOM
bajet?? sila jgn tanya. hahaha..!!

so, ahad lepas, kami dgn designer yg import khas oleh en.hubby (kawan dia ler.. nama? rahsia. hihi..), pegi la jumpa sorg kontraktor tu kt area dekat ngan giant,kajang (apa ntah nama tempat tu, haram ingat!) kontraktor tu, panggilnya ABE WE.
dah sah2 kroni kelantan dorg bertiga ni. nasib baik masa diskas2 tu dorg guna bhs melayu tulen. klau x, confirm x lepas QC (quality control) dari aku. wakakah..!!
baju oren tu la kawan en.hubby, merangkap special designer kami. hihi... baju belang2 lak, Abe We
--> sgt panas ok bilik opis dia tu! 
dah namanya kilang.. dinding pun kayu bodo je.. hiiee..!!
ya.. dan ini la 1st draf layout kabinet2 utk rumah baru kami!

sila nanti kan hasilnya ye!
jeng! jeng! jeng..!!

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah sure teruja tuan py rumah .. time kami x pilih dgn apa2 kontraktor coz beli rumah yg dah siap renovate sume ..ha..ha ;-)

ann @ hatiberbunga said...

huh? untungnya masuk umah baru dah siap renovate. dah xyah pk pape, kan? angkut badan je. ahaks!

Puteri Satu said...

umah yang kena pecah masuk tu... dekat ngan umah ann ke..atau lorong lagi satu ye..?

ann @ hatiberbunga said...

ntah la kak.
yg tau, umah baru. meaning: row kami la kan? aduyai.. scary betul!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails