Wednesday, April 28, 2010

pagi2 dah kena bebel

adeh! camner la bleh kena bebel ngan en.hubby pagi2 tadi??
sebab apa??
SEBAB PUNCH CARD AKU MERAH!!
aku punya yg merah tau.. bukan dia punya yg merah..
wargh!

antara nyanyian2 syair en.hubby yg merdu itu :
"camner la bleh makin dekat rumah dgn opis, lg lambat gi keja ni?"
"x kan nk bagi alasan 'anak meragam' @ 'mesin punch card rosak' je manjang?"
"apa yg awak buat pagi2? kata bangun awal??"

byk betul question mark dia. huhu..
tp aku x kuasa nk jawab. diam je la..
karang menjawab, jadi lagi panjang plak bebelan dia.
wat serabut otak je pepagi ni. huhu..

tp sbnrnya, sesungguhnya betul la anak meragam & mesin punch card tu rosak..
x tipu tau! sumpah!!
sejak dua menjak anak dara kesayangan aku tu tdo lmbat (kul 3 - 5 pagi baru tdo), timing tdo aku mmg dah super lari. aiyoo...
pulak tu, mesin punch card kt opis tu bleh plak hang pagi tadi!
nk proses aktiviti punch card ssorg tu je amik masa 30 - 45 saat. (mesin canggih bebeno!)
walhal masa aku smpai kt mesin tu, baru 7.59 AM. hehe..
lgpun, gi opis hubby dulu, punch card dia dulu..
tu yg jadik masa rasmi aku tu 08:02:43 AM

p/s : abang.. bulan ni baru SEKALI ayang MERAH tau.. mana leh guna perkataan "selalu". adeh!

3 comments:

mamaaerish : said...

eh lamanyer nk kena puch?... napa?...

Aini said...

hahaha... lambat lah sangat nyer ina... ;).

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ann kita amik waktu anjalllllllllllllll 8.30-5.30 .. dah tak merah dah ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails