Wednesday, April 21, 2010

Pesal La Kamu ni Terlebih Bijak, Asyraf oi..

orang biasa kan.. klau bagi air kotak.. dia minum, kan?

Asyraf.. anak ku yang bertuah ini, pk lebih daripada tu tau...
sbb.. air kotak.. klau ditekan.. airnya akan keluar dr straw itu..
tambahan pulak.. klau air tu, air ribena.
confirm berwarna pepel cantik!
tambahan lagi.. klau air berwarna pepel cantik itu jatuh atas kapet berwarna cerah.
mesti cantik corak2 yg terhasil kan???

sekali fikir --> mmg bleh hangin 1 badan.
ingat senang nk cuci air manis berwarna tu klau dah kena kapet? wajib la semut dtg nanti.
tp.. 2 kali fikir --> bijak & kreatif anak aku ni!
bleh think out of the box. ;)

huhu.. mmg x leh kata apa la...
kecuali ini :
"astaghfirullah hal azim..!!"
"apa Asyraf buat apa tu??"
"nape Asyraf wat camtu?"
"abis la kapet mama ni, sayang.."
"lap balik. amik kain ni, lap."
(and the bebelan goes on and on and on... bla bla bla..)

dan Asyraf, menjadi anak yang baik, amik jugak kain buruk yg aku hulur and lap kapet buruk ku yang dah tercedera tu sambil wat muka sedey.. wpun aku tau, usahanya tu xde menghilangkan pun kesan kecederaan yang dah berlaku tu. hehe...

lepas selesai lap, dgn air mata yg lum kering, perlahan2 dia gi kt pintu rumah, nk bukak pintu sambil sebut "didi..didi.. (daddy.. daddy..)" (daddy nya xde time tu.. kuar gi kedai jap)
--> dah pandai nk ngadu ngan daddy yg mama ni garang...! erk!

sian anak kesayangan mama ni.. (kejam kah aku ini?) huhu.

ini la air kotak durjana itu..
*cortesy of mr.google*
pengajaran : daddy.. jgn beli kan lagi lah air kotak.. air lain lah yg dia xleh tekan2 lagi. hehe..

11 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

heh..heh... sabojelah .. dia tgh buat experimen mencantikkan karpettttt ;-)

nanie said...

hihi...asyraf dh pndai erk wat eksperimen.cik ann...,play mat kt blkg tu sama ngan cika pye la.wakakaa

mayiskandar said...

cian dia kene marah....

notti netti said...

alololo cian asyraf...pass nie jgn dipicitkan air rebina tu....asyraf simbah jer cat kekal lama juton kat carpet mama...harus mama terkedu diam seribu bahasa huhuhuuhu lalalala

mamaaerish : said...

ahaks... bijak sungguh....

slm... i lioke ur house... cantek cat... ;p

ann @ hatiberbunga said...

diana > klau nk wat eksperimen, wat ler eksperimen yg senang cuci.. adeh la.. dah pelbagai corak yg bukan asli dah kt kapet tu. haiya!

nanie > haha.. mmg sehati sejiwa la asyraf ngan cika ni. dari dulu smpai skrg!

mai > sian jugak kt mama dia ni tau. huhu..

netti > ko jangan net! bleh lemah jantung aku klau camtu. nampak gaya cam bakal x wujud dah kapet2 ni kt rumah baru aku tu nanti. bentang tikar je! hahaha..

eb > rumah?? cantik?? rumah mana tu? rumah kuaters ku skrg ni biasa2 je, eb.. jgn terpedaya dgn rumah parents ku yg cun melecun itu.. hihi..

sweetfiza said...

dah pandai nak ngadu yer ...he he he ...
sian asyraf pasni x leh mnum ribena yer ...len kali klu nak minum ribena kena duk luar rumah yer asyraf..supaya tidak mencederakan brg2 dlm umah mama tu ...
hehehehe.....
jgn mare yer mama ....biasa ler bdk2 ...kekadang sian plak bila tgk muka derang bila time nak mngadu tu ....sedih tulll.... : )

ann @ hatiberbunga said...

mmg sgt sedey bila dia nangis gitu..

sgt kejam kah aku? hmmm...

b.O.n.d.a said...

alololo da pandai ngadu
sebbaik lom pandai nak ngadu kat Dina?
*wink wink =p

Puteri Satu said...

sebab tu akak sejak aqilah dah pandai minum sendiri ni.. memang karpet simpan dalam stor... pakai tikar buluh je.. senang... apa2 tumpah.. mop je.. terus hilang...huhuhuhu...

ann @ hatiberbunga said...

aida > wah.. klau nk start ngadu kt Dina tu, makanya dah jadik citer lain tu. hihi..

kak zainie > tikar buluh. harus ku borong nanti time masuk umah baru. huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails