Saturday, October 9, 2010

sesi kenal2 jiran selorong


sabtu lepas, lorong rumah aku kt sini ada ala2 'open lorong'..
sesaja berkumpul sesama jiran selorong + invite jugak jiran2 setaman..
kami wat simple2 je.. konsep potluck.. masing2 bawak.
well.. asal usulnya kejiranan kt taman ni nk wat baraan.. 
a.k.a berkujung dr rumah @ lorong ke rumah @ lorong..
and turn lorong kami, ari sabtu tu lah.
dah alang2 nk beraya ni, timbul la idea 'open lorong' ni.. 
bagus jugak, kan?

almaklum la.. 
taman perumahan baru kan.. so, rata2 orang2 baru la kami ni.
hari2 biasa, tak sempat nk kenal sorang2.
so, ini lah masanya!!! wuuhuu..!!


meh kita layan gambar yg seadanya ni, hasil tangkapan en.hubby..
aku, spt biasa.. penuh tangan melayan the kids. hehe..

oh, lupa nk bgtau..
majlis ni malam.
wat betul2 kt persimpangan tengah2 lorong kami tu.
a.k.a, betul2 depan rumah aku. hehe..
tapi tak berjaya jadi org pertama sampai.
harus jadi org kedua.
famili 1st sampai, rumah no.40.. ahaks!
 
(banyak, kan.. makanan? siap ada 2 hidangan lagi..  1 lagi belah sana.. x nampak)

oleh kerana umah aku betul2 depan port wat majlis ni, 
port khemah p.a system harus la parking kt dlm kwsn rumah aku.
(antara org kuat majlis.. en.hubby xde dlm ni sbb dia yg tukang amik gambar)

di mana aku? 
merata2. hehe..
time gambar ni di candid, aku tgh kusyuk sembang ngan ita (yg pakai baju itam tudung pink yg dukung anak tu) kt area blkg sbb bawak lari si Ayra yg tgh aktif sgt kaco org nk dengar ucapan kt dpn.
tup2, Asyraf dtg kacau daun. ciss..

ni la ketua lorong (baju gold) & ketua taman perumahan (baju biru) kami!!
sbnrnya lepas sesi2 ni, siap ada bunga api cantik2 kuar kt kiri kanan kemah. 
tapi en.hubby x sempat nk snap. huhu..

gambar akhir, of course la en.hubby ku & ayra..
asyraf?? time ni tgh sibuk main ngan anak2 jiran. ;)

tak lama lepas amik gambar ni, hujan turun dgn lebatnya.
maka nya, kami pun lari masuk rumah..

the end.

4 comments:

nanie said...

sala cik ann...owh x tau pon ade jamuan lorong 10 erk.? bile tu.? dh bace2 tu...saje nk tye.,nape cik ann kate ketua lorong 10 tu ketua tmn perumahan.? erk...ade konflik yg i x tau ke.? dh lame wujud RT kt c2.,setau i ketua tmn umh 248.dr dulu lg....hmmm konpius.ekekee

nanie said...

uwaa....dh tgk btul2.baju gold tu ket lorong 10 kn.bj biru ketua tmn.hmm...konpius2.hahaa..mklm lh.sblm ni pon dok dgr gak cite2 sebegitu.huhuuuu

ann @ hatiberbunga said...

hahaha.. wat saspen je nanie ni.

yg baju gold tu, ketua lorong kami..
yg baju biru tu, ketua taman perumahan kami..

ada paham? hihi..

ann @ hatiberbunga said...

ok.ok
dah perbetulkan dah entri itew.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails