Friday, December 17, 2010

Asyraf dah tak BF dah!!


penah dlm bbrp entry kt blog ni 
aku citer yg aku still breasfeed (BF) both of our kids, kan?
err.. tak caya?
abis tu.. takkan lah aku makin kurus kering sbb diet kot, kan! hehe..

aku still bf si Asyraf, wpun si adik dah 
ada atas alasan :

aku sendiri still suka perasaan 'bonding' tiap kali bf kan dia..
and dia keras hati takmo benti (a.k.a bila aku bagi, harus dia ngamuk nangis cam kena dera)
--> kekadang klau kt khalayak ramai, 
klau aku xmo kasi bila dia nak, 
harus dia selak sendiri baju aku sesuka hati dia atau 
menjerit "NAK NENEN!! NAK NENEN!!" smbil nangis2 dgn kuatnya.

tapi kan..
since 2 bulan lepas,
yakni di kala Asyraf mencecah umo 2 thn 6 bulan,
Asyraf dah 100%, totally benti dari BF dgn aku!!

camner aku wat?
err...
takde spesifik cara sbnrnya..

antaranya, 
tiap kali dia mintak nenen, sama ada :

1. aku pujuk dia leklok..
2. aku offer dia dgn macam2 jenis air (ribena/milo/susu/air oren) atau pun apa jua makanan (berat @ ringan).
3. aku leka kan dia dgn pelbagai aktiviti lain (tgk citer tv ke.. main mainan feveret dia ke..)
4. aku wat derk je! hahaha..!!

so, bila lama2, dia dah terbiasa tak dapat,
so, dia pun dah tak heran.


good boy la, Asyraf ni..!

bukan mama tak sayang Asyraf lagi.. tapi Asyraf dah besar, sayang! 
sooner or later.. harap Asyraf faham..

jangan risau..
you'll still be my number 1 hero di hati mama..

9 comments:

aanie said...

alolo comeynya asyraf mintak nenen..
best kan kalo bf badan kita cepat turun..hehe..

Fieza79 said...

alhamdulillah..segala usaha dh berjaya...good boy la asyraf..!

syariza09 said...

ooo....patut la selim melim :D

alinac lover said...

wat derk je ek


heheh

bgus dia da faham~

rozila said...

wahh....rozy x taupun citer kt ann bf their both....cayalah ann....harus jdkan ann idola ni. Ann x penah citer psl stock EBM pun....

echa said...

gud Boy la asyraf !!..

finas said...

pasti asyraff kurang dapat sakitkan...

ann @ hatiberbunga said...

aanie > comey? hihi.. bila dia mintak pelan2, mmg la comey. tp bila dia jerit2 mintak, harus segan jugak makcik ni! :P

fieza > alhamdulillah..

syariza >yezza..!!

alinac > hihi.. tu pilihan terakhir la.. terpaksa keras kan hati. klau x, harus xmo benti punya..

zila > hish. xyah la idola2 ni. wat segan je. ermm.. ann penah citer pasal EBM ni.. tp skali je la. ;)

echa > yup! a very good boy. ;)

finas > yup. sakit biasa2 tu, ada la.. tp yg berat2, ada skali dua je. alhamdulillah..

Diamilikku said...

baguslah..tandem bf patutlah ann kurus...huhuhuhu..jeles sungguh la haiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails