Wednesday, December 1, 2010

Ayra dah 1 tahun hari ni!!



yup..
hari ni, 1 Disember 2010..
Ayra dah masuk usia 12 bulan a.k.a 1 TAHUN!!

hmm..
cepat nya masa berlalu..

baru je.. rasanya  
baru je.. rasanya
memangku & menyusukan si Ayra ni utk pertama kalinya..

baru je.. rasanya 
melihat dia tergolek terlentang, suci bersih x reti apa2 lagi, kecuali senyum & menangis..
  (Ayra @ 4 days old..)

 (Ayra @ 12 days old..)

sekarang.. di usia 1 tahun ini,
Ayra dah pandai macam2...
  • dah pandai berjalan - di usia 9 bulan, 3 minggu.. berlari, apa tah lagi!
  • dah pandai bersilat tiap kali kena buli ngan abang. hihi..
  • dah pandai manjat tangga. atau apa jua menda yg bleh jadi step utk dia panjat.  dan sebagainya... dah jadi hobi dah. (nk turun je masih teragak2..) 

  • dah pandai menggeleng @ mengangguk yg memberi makna, tiap kali klau ditujukan soalan. contoh : "Ayra nk makan?" "Ayra sakit kt sini ke?"
  • dah pandai menghulur tangan tiap kali nak kan sesuatu. 

  • still suka hisap jari - dah jadi habit. aduyai... dah cuba bagi puting pun, x jalan. jari sendiri jugak sedap. nanti gigi tumbuh x cantik tau.. huhu...
  • sgt pandai tunjuk perasaan -klau x dpt menda yg dihajati, harus la terus melepet ke lantai.. x kira la kt rumah ke.. kt shopping complex ke.. sabo je la..
  • sgt suka menari & joget - pantang dengar lagu yg dia suka.. harus segera menari. termasuk lah wirid & zikir skali pun. hehe..
  • suka sengih & tak takut ngan orang. - klau jejalan kt luar tu, sesuka hati je dia pegi tegur/kuis ntah sapa-sapa. 
  • tak suka langsung duduk dlm stroller. - harus mengamuk cam kena dera la tiap kali letak di dalam tu.. nasib baik la dalam troli isi barang kt supermarket tu dia mau duk  diam. klau tak, harus lenguh berhari2 la nk mendukung dia lama2. contoh terdekat, masa gi zoo aritu. hihi..
  • pantang nampak sesapa makan @ minum. harus nk join jugak. 
  • SANGAT MANJA!!  
  • jangan sesekali amik sesuatu barang dari tangan dia scr paksa @ klau korang x berniat nk mintak leklok atau standby dengan pengganti. harus mengamuk sakan lah anak daraku ini.. 
  • dah pandai salam cium tangan
  • dah pandai melambai
  • ramai peminat ni.. kemana2 shj kami pegi, confirm akan ada pihak yg tegur. hehe..




 

HAPPY BIRTHDAY, SAYANG..!

semoga Ayra membesar dengan sihat..
jadi anak yang solehah & bijak..
sentiasa ingat mama & daddy & abang Asyraf..
dan dimurahkan rezeki.. amin..

we love you so much..
mmmuuuuaaahh...!!!

19 comments:

MRS. K said...

hepy besday ayra...

Faina Arisya said...

anak cina mana ni.. Happy Besday Ayra.. jangan manjat2 tau.. malu sih..

nanie said...

hepi besday ayra cyg....tomei2 ni.hmm...skjp je kn..masih terase thn lps prt kite sama2 memboncet.ekekee

Sue*SuriYati said...

happy besday ayra...semoga jadi anak yg solehah ye...:)

Cik Jue said...

so sweet..moga ayra jadi anak yang soleh panjang umur serta murah rezeki

Ya ALya said...

happy birthday ayra

vanilla ice said...

salam
happy birthday ayra..
kita kongsi tarikh lahir yg sama la ayra....heheh

wish anty ke ayra..
semoga menjadi ank yg solehah, berbakti pd ibu n ayah okey..

EiJa ZaQuaN said...

eppy b'day ayra yg sgt comey..

ohh x suka dok dlm stroller cam abg zaquan la..penat tu..smpai skrg ni dh umur 2 thn stgh pun still nak berdukung..huhu..

ann @ hatiberbunga said...

mrs.k > tq!!

kak faina > tq.. tu la nyer. suka benor manjat. mcm budak lelaki. :P

nanie > aah. hahaha.. esok besday amie plak, kan? HAPPY FUTURE BIRTHDAY..!!

sue > thanks.. amin..

jue > tq. moga2 termakbul la doa kalian.. amin..

Ya Alya > tq..!

vanilla ice > eh. ye ke? hepi besday to you too.. ;)

eija > tq.. aah. kuat memberontak dia ni. akibatnya, lenguh2 badan kami dibuatnya. hehe..

munna said...

happy birthday Ayra... alahai comelnya

cikpuanreena said...

dear ayra yg cumil,

mama an an nak wish hepy besday...

ann @ hatiberbunga said...

munna > tq.. ^__^

cikpuan reena > tq, mama an an.. ;)

Fatin a.k.a. Aten said...

happy besday baby ayra.. makin comel cute miut dia~

ann @ hatiberbunga said...

fatin > tq! comel, kan? comel, kan? ^__^

Miss Lynda said...

hepi besday ayra...tomei sungguh ank dare ni...

Elin said...

heppy birthday ayra..moga jadi anak yg solehah, bijak, comey..

kiss2 from aunty and afrina :)

AbahMamaReza said...

ayra dear...happy 1st birthday!! cayang dia...muaahhhhhssss :-D

mama2nur said...

happy birthday ayra.. semoga membesar menjadi anak yang solehah & bijak..

.::Lynn::. said...

epi besday ayra

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails