Tuesday, November 23, 2010

jalan2 ke Zoo Negara


>> AMARAN <<
entry kali ini mengandungi byk giler gambar, iaitu 21 keping.
sila jgn boring ye!! ;)

ari Ahad lepas,
kami gi jejalan ke Zoo Negara!!!

fuh! giler lama tak gi zoo ni.
tak ingat la last time gi zoo ni bila. (hilang ingatan sudah! adeh..)
en.hubby pun ckp, last time dia gi zoo negara masa tadika (umo 6 thn)
sangat lah lama..

makanya, bila dah ada anak2 sendiri,
perasaan nk pegi zoo, meluap2 kembali.
obviously, mak bapak yg lebih eksaited. hahaha..!!

layanzz..

masuk2 je zoo, kami tuju kt sini.
punya la eksaited Asyraf tgk MONKEY. hihi..
tak tau apa peel si Asyraf, nk duduk dlm stroller yg sepatutnya dibawa utk si Ayra.
gerun tgk tempat pelik kot.. hmm..

 si Ayra yg ngamuk takmo duk langsung dlm stroller.
terpaksa la kami ngendong dia sepanjang masa kat sana. huhu..

kt Akuarium Tunku Abdul Rahman yg baru diupgred..
cantik!
aku suka layout nya..

 dlm akuarium tu. 
suma gambar yg kami amik kt dlm ni, jadi blur semacam.
maybe sbb lighting nya tu.. 
sedey je..


kuar akuarium,
singgah sini.
ada MULTI ANIMAL SHOW
smbil tengok show, 
makan bekal yg aku bawa dari rumah. 
yum!yum!

show tu, best gak la..
tapi takde dolphin.. wargh..!

kt muzium lebah sedunia.

bear!

Asyraf sgt berani bagi rusa makan.
eksaited!
tambahan lg bila tgk rusa2 tu berebut makanan yg dihulur.
kebulur gamaknya dorg tu.
smpai kena suruh Asyraf stop. hihi..

flamingo. 
perasan tak Ayra dah tukar baju?
hasil kuak lentang dia kt tempat show tadi..
baju seluar dia abis kena tanah2 basah yg kotor. hmm..


 kami punya la eksaited nk pegi tempat insect.
nk tunjuk Asyraf, apa itu labah-labah
(recently, dia suka sgt nyanyi lagu ".. ada satu labah-labah..". belajar kt taska.)

TAPI
sampai situ je,
ASYRAF DAH TIDO. huhu..

Ayra, still suka dilepas berlari2.

and kaco si abang..

kt Butterfly Garden..

akhirnya..
Ayra tertido dlm pangkuan daddy nya..
ala.. the kids, dua2 dah tdo..
zoo tak abis round lagi..
hmm..

makanya, nk tanak,
kami trus carik jalan keluar..
sian kt dorg..


on the way nk kuar zoo,
jumpa elephant.
amik juga gambar wpun Asyraf dah tdo sbb nk tunjuk kt Asyraf yg dia dah penah jumpa elephat sbnrnya. huhu..

ok. tu je..
ni antara binatang2 lain yg kami tengok kt sana.
 klau korang terer,
cuba teka mana CAPYBARA & KIRK DIK DIK.
hehe..
 
my feveret animal of all..
GIRAFFE


5 comments:

EiJa ZaQuaN said...

oh x boring pun..mmg suka tgk gmbr2 yg ade..hehee..round zoo negara smpai dua2 tertido..msti puas tu..eija x bw pun zaquan g zoo negara lg..sibuk dok bw dia swimming jerk..:)

Don & Nor said...

best2..bila dah masuk alam keibubapaan ni.memangler zoo antara tmpt yg dah disenarai putihkan untuk dilawati. biloler teman nak bawak anak2 ke sana niii..

Diamilikku said...

hurmm...saya last masuk zoo negara masa umur 11 tahun....dah 20 tahun u....nanti nak kena bawak anak2 jugaklah..hahahahahha...sangat jakun rasanya kalau nak masuk balik

.:. Maa .:. said...

bestnya..... nk g gak... tp amca lum blh jln btl2 lg... huhuhuhu

ann @ hatiberbunga said...

eija > hehe.. tq.. saje je bawak the kids.. tunjuk binatang2.. biar belajar.. ;)

Nor > setuju!! TEMPAT WAJIB DILAWATI. hihi..

su > sama la kita.. kita ni yg jakun lebih. the kids relaks je. ahaks!

maa > takpe.. stroller kan ada. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails