Sunday, November 14, 2010

pendandan rambutku di rumah


memula.. 
mesti kawan2 lama aku yg penah tgk rambut aku tak caya rambut aku dah panjang macam ni, kan??

(pic : hasil gigih aku menggoogle. hihi..)

well.. aku sedar diri la bahawasanya aku ni takde la selawa Kim Kardashian nih..
so tak perlu la korang muntah2 bila aku samakan aku dgn dia dlm gambar ni ye.. hihi..
setakat nk cakap.. yang rambut aku dah panjang macam ni, ha..
(tgh kira2 nk potong, sbnrnya..)

honestly, ni la 1st time aku simpan rambut sepanjang ni.
tak penah la sepanjang hidup aku yg aku ingat, aku simpan rambut sepanjang ni.
rimas! 
klau panjang lebi skit, harus pening la pala aku.
tapi ntah camner, kali ni, bleh plak aku bertahan smpai jadi cmni ni.
adakah sbb aku rajin menguruskan nya?
hehe.. takde la sgt..

tapi dengan adanya pendandan rambut semi-pro aku ni kt rumah,
agak 'memudahkan' keja aku menjaga rambut ku itew..

tak caya?
ni bukti.

bersungguh2 si Asyraf menyisir rambut mamanya.
dah jadi hobi skrg ni.
pantang jumpa sikat,
harus rambut mamanya lah jadi mangsa 'pensikatan' (err.. is there such word? hehe..) nya..
agaknya rambut dia pendek, tak 'feel' nk sikat lama2... hehe..

buat la Asyraf..
asalkan menda tu membahagiakan kamu, dan
tak membahayakan atau menyusahkan mama & daddy, 
sila kan lah.. ;)

6 comments:

Diamilikku said...

alesha pulak suka nak dandan rambut ummi dia..satgi amik sunsilk cream tu nak letak kat rambut..pastu nak sikat2...nak ikat2...nak pakaikan cekak...adoi la...letih melayan....bila masuk aisy datang..terus tarik sampai nak tercabut rambut ummi yang dah selalu keguguran nih

.::Lynn::. said...

adoi sakit kepala ku bila didandan anak2... bagai nak tercabut.. tapi relakan jea... huhuhuhu

ann @ hatiberbunga said...

su > hahaha.. tu la nyer. blum masuk sesi ikat2 rambut tu. hihi..

lynn > ahaks! selagi tak smpai kuar air mata menahan sisiran nya itew, mmg diturutkan je.. :P

Fieza79 said...

wahh senang ehh siap ada pendandan di umah..so takyah ke salun bagai ni..hehe

Mata Hati said...

comel sangat budak asyraf ni..

ekk...salam ziarah

Don & Nor said...

ann...org kata klu anak rajin sentuh rambut kita..blh jadikan rambut lembut tau...hihihi...tu org kata....
tp klu sikat yg slalu sentuh...yg tu x sure..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails