Thursday, July 8, 2010

Ayra @ 7 bulan


Ayra.. dah  makin besar tau!
kejap je dah 7bulan seminggu, usianya.
and seminggu jugak la aku duk draf entry milestone dia ni.. tapi la ni baru siap
bz benor aku ni ye! hihi..

ok la. 
this is Ayra @ 7 months old :

 1. Ayra dah mula meniti! hihi..
- dulu klau berdiri kt sofa @ meja, berdiri statik je. skrg harus meniti smpai kt hujung belah sana. hehe..

2. ceri berinya dah xde dah. yeay!

3. berat & tinggi, tak tau. sebab xde cek up plak utk 7 bulan. pesal ntah xde cek up 7 bln. aritu misi ckp next appt., bulan ogos. hmm.. konfius kejap. mmg akan skip gitu ke, eh? hmm.. time Asyraf aritu, rasanya ada je cek up 7 bln ni. hmmm lagi..

4. Ayra dah makin laju merangkak! hmm.. dah bleh bergerak dr point A ke point B, tapi gaya ala2 merangkak tp lutut satu lg x cecah lantai, sebaliknya kaki sblh tu menapak guna tapak kaki. sebelah lg mcm dia seret skit. gaya ala2 posisi nk duduk tp x nak duduk. aiyok! faham ke eh?
jap.. aku carik jap gambar dia merangkak tu jap.. nk bagi jelas.


 ha.. lebih kurang camni la posisinya.. tp gambar ni dia xde la merangkak. tp lebih kurang gitu la posisinya.. kaki sblh kiri tu lebih byk menolak & menapak berbanding kaki kanan. TAPI, bila dia berdiri ke manjat ke apa ke.. nampak cam biasa je. guna je dua2 belah kakinya tu. cuma bila merangkak je, dia wat pesen gitu. normal ke tu?  hmmm...

5. sgt suka buli abang Asyraf. suka sgt lanyak2 abang Asyraf. nasib baik si Asyraf tu mood tgh baik, kebanyakan masanya, dia kuis2 je la si adik ke tepi. klau mood x baik, harus diketuknya si adik itew. :P

6. klau nk pakaikan diaper, wajib la ada menda kt tangan dia supaya dia leka. klau x, jadi spring la cam dlm iklan diaper kt tv tu. hehe...

7. sgt manja dgn aku. klau aku xde kt sekeliling dia, releks je dia layan org keliling. gelak2 & sengih2 lagi. paling2 x pun, diam gaya budak2 baik gitu. tp bila dia nampak je kelibat aku, mula la gelisah x tentu arah. lawak betul. hehe..

8. mulut Ayra sgt2 lah kecoh, wokey..!! mcm2 ngomelnya. klau wat keja tu, mesti ngan mulut2 skali bising. hahaha..!! terkini, dia suka sgt sebut "tatatatah..!" tatatatah..!" hihi... sgt chumel. gamaknya cepat kot si Ayra ni bercakap. hihi...

9. sgt suka tepuk2 keliling yg gaya ala2 melambai tu. (faham ke eh? hehe..). bila tepuk2 tu kuar bunyi, lagi lebih la sengihannya itew..

10. suka pusing2 tangan gaya ala2 menari tu smbil tenung lama2 tangannya tu. (gamaknya dialog dia : "ooo.. klau aku pusing tgn ni, bleh jadi camni rupanya tangan ni.." hehe..)


errr.. apa lagi eh?
ok la. tu je yg teringat wat masa ni. karang2 klau ada teringat pape lagi, akan ku tambah, wokeh! ^__^

4 comments:

ayah,ummi, farish said...

comei & tembamnyer dia..nk cubit2 jer pp dia..:)

Elin said...

ayra..hepi 7 months dear. Makin tembam la...somel sgt.

mamalieyna said...

eeeiii bumbumnye pipi Ayra...gerammm...cheooum ceket...muaaaahz! ^_^

Syafrizal said...

comelnya... dan juga tembam hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails