Tuesday, July 13, 2010

terer?? cuba teka apa Asyraf duk cakap ni..


ni ha.. si Asyraf ni..

cakapnya , ya rabbi.. super pelat, ok! hehe..
slalu jugak la famili & frenz duk tanya kami "apa yg Asyraf duk cakap tu?" hihi..
n slalu jugak la kami sendiri x paham yg dia duk cakap. iya kan aje! hihi..

ok lah.
klau korang terer, cuba teka apa maksud perkataan2 ni :
(opss..!! adiah, xde la ye.. hihi..)


1. tapetapetet
2. popopepet
3. eya tepiyah
4. tuyeh
5. butan
6. chimaus
7. dugong
8. hap! titatak
9. papeyu
10. kebayek
11. payang @ payong






jawapan, di bawah ye..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ok.
JAWAPANNYA ADALAH.. :

1. tapetapetet - monkey (merujuk kpd lagu nursery rhyme "5 little monkeys".. klau kt ujung lirik lagu tu kan ada "no more monkey jumping on the bed".. so, singkatannya jadik la "TAPETAPETET" hahaha...!)

2. popopepet - spongebob squarepants

3. eya tepiyah - Ayra Safiyyah (adik Asyraf)

4. tuyeh - pensil @ pen

5. butan - bukan

6. chimaus - mickey mouse (katun feveret Asyraf. dia sgt obses ngan katun ni. penah skali tu nampak gambar anak patung chimaus ni kt surat khabar. beria suh aku koyakkan sbb dia nk pegang gambar chimaus dia tu.  hehe..)

7. dugong - tudung

8. hap! titatak - "hap! lalu ditangkap" (merujuk kpd lagu budak2 "cicak di dinding")

9. papeyu - huruf "W". hehe..

10. kebayek - terbalik

11. payang @ payong - pak lang @ pak long

4 comments:

mamalieyna said...

hahaha,,,sungguh lari dr perkataan asal...dlm byk2 tu, 1 je tekaan kite betul..mickey mouse, lain sume tak kena..hahaha...mcm2..^_^

MRS. K said...

ingat papeyu tu 'i love u' kekeke

ann @ hatiberbunga said...

mamalieyna > haha.. ok la tu. 1 markah utk u! hihi..

kay > eh.. klau i love u tu : BU YU. hehe..

Diamilikku said...

hahahhaha..sungguh lawak...alesha pulak kalau mickey mouse dia sebut emouse

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails