Tuesday, June 29, 2010

alkisah makeover CLK


seteleh sebulan lebih duk wad, akhirnya CLK (cute little kelisa) ku dah kembali ke pangkuan ku!!
yeay!

alang kepalang nk citer pasal makeover CLK ku ini,
meh aku citer kt korang yg sebenar2nya CLK ku ini dah 3 kali 'tukar baju' tau!

memula masa aku beli keta ni pada tahun 2003,
warna nya CREAM..
(puas aku carik gambar CLK dgn warna original nya dlm lappy ni.. terjumpa gambar ni, masa mula2 kawen dulu.. posing ngan bff aku time blajar kt ukm dulu, erisna, kt terengganu.. maafkan la aku yg sgt2 chubby time itu ye! hihi..)

pastu, bbrp thn lepas tu, masa suma org sibuk2 duk beli keta baru.. hati pun berangan2 nk keta baru.. tp sbb x mampu, kan... so, hasilnya, kami spray je la keta sedia ada ni ngan warna baru, iaitu BIRU HONDA JAZZ.. hehe..


lepas 2 tahun bawak keta warna biru, dgn pelbagai jenis & saiz kemek serta calar merata2 tempat kt body CLK kesayangan aku tu, kami decide lah nk ketuk (perbaiki) semua kecederaan tu.. tp klau ketuk body, ofcourse la cat nya tu akan tertanggal kan? hasilnya, bertukar warna la lagi baju CLK tu..

kali ni, yg terkini, warna pilihan en.hubby : PUTIH + a sprinkle of blue skit2 (punya la skit sprinkle biru tu, kena perati betul2, baru bleh nampak! hihi..)

cantik x? cantik x?
cantik, kan? cantik, kan? 
hihi..

tapi kali ni bukan WARNA shj yg bertukar..
tapi..
bumper blkg jugak..

bumper depan jugak..

tinted cermin skali..

dan cat skali sportrim..

menda lain yg diubahsuai/ditambah/ditukar skali :
  • speaker baru
  • wiper baru
  •  breakpad baru
  • hon keta (giler lama aku bawak keta xde hon tau! mau bertahun! hihi..)

huh!
banyak betul perabih utk CLK ku ni.
ye..! mmg aku sayang giler keta CLK ni. byk giler kenangan. dari aku 1st date ngan en.hubby, sampai la bercinta, sampai la bertunang, sampai la berkahwin, sampai la beranak dua ni.. byk sungguh jasa keta ni tau.

sekarang,  mmg aku dah ada si Altis tu sbg keta kedua kami sejak dua menjak ada 2 anak ni.. (sgt x muat bonet CLK tu tau dgn barang2 the kids. hehe..) tapi, aku belum terfikir nk jual keta CLK tu lagi. aku dah abis bayar tau CLK tu.. aku dah xde hutang  pape dah ngan dia ni.. sgt terasa rugi klau nk jual. lagipun CLK tu, spjg2 dgn aku ni, x penah langsung wat malu tuan dia cam rosak tepi jalan dsbnya.. klau nk weng pun, slalunya mesti kt rumah. 

so, sapa x sayang, kan??

7 comments:

Aini said...

Ala.. lamanya tak jumpa si Eris...

Canteekkk CLK Ina :). Ni yang nak tukar kaler porsche merah kecik ni... :p.

nanie said...

waaaa.....shantek la clk tu kaler putih.ptt la lame x nmpk clk ni...upenye g makeover.hee

~emma~ said...

nmpk clk nie smlm..tp tak tau tuan nye sape...huhu
putih bersinar2 tu...cantik :)

Diamilikku said...

alahai cantiknya....warna putih memang sangat trend skrg..hehehhehe..tapi kena rajin jaga aaa sebab cepat kotor kan...sayang kan kete yang banyak kenangan..mcm sy kete kenangan skrg adik duk guna kat langkawi...tunggu dia beli kete baru nak amik balik kete tu....huhuhu

ann @ hatiberbunga said...

k.aini > eris still kt ganu.. Anak dah 2 dah. Hehe.. Akak.. Tukar je baju porshe merah akak tu.. Kami tukar baju clk ni pun rm700 je.. mintak tlg budak2 giat mara. Hehe..

Nanie > ha.. Rindu clk ni? Hehe...

Emma > uiks! ye ke? Cantik, kan? Cantik, kan?

Diamilikku > betul! Betul! Baru 3 ari guna keta ni, dah nampak dah kesan2 dirt keliling. Sgt kena rajin lap n basuh keta la lepas ni. Huhu..

AYU said...

byk juga tu berhabis duit utk CLK..em x pe...keta lama ni nilai mungkin da turun la...tp dr segi sentimental value...tu hanya tuan punya je yg tahu...tak gitu ann?..

Elin said...

cik ann..catik bangat kaler putih...saya mang suka kaler putih..dulu saya pki kelisa gak..and ada plan ngan hubby nk cat kaler putih...tp sayangnyer kelisa kesayangan da d jual sebelum sempat di cat hihi..and hubby amik savvy...die suka sgt savvy..saya pki wira die..huhuu. Memang cun ah kelisa putih cik ann nih..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails