Tuesday, June 22, 2010

baru skrg kengkawan opis tau status aku..



sbnrnya 2 ari ni, aku kena pegi Bengkel Penunjuk Aras Prestasi Utama (KPI) opis aku ni.. 

bengkel ni, kt dlm kawasan opis aku jugak.. tp bangunan lain kan.. (dsr penjimatan kerajaan. hehe..)
masa bengkel ni, semua PTJ (pusat tanggungjawab a.k.a jabatan2) kena bentang laporan KPI masing2.
oleh kerana aku ni gila kuasa @ gila glamer @ kemaruk nk keja,
aku dgn bangganya menayang muka aku kt pentas depan masa turn 3 jabatan membentang laporan masing2.

yg lawaknya, lepas aku bentang tu, baru skrg ada antara kwn2 opis yg baru tau aku jaga tiga3 jabatan ni skali gus. (well.. actually aku jaga 4 jabatan.. tp 1 jabatan tu, ada pegawai gred 41 yg bleh tolong cover kan.. so, aku releks skit la 1 jabatan ni.) yg lain, harus aku SEORANG SAHAJA yg urus dgn bantuan 3 kerani sahaja tau. harus pening lebih, ok! hehehe..

camner leh smpai byk sgt jabatan yg aku urus?
ntah. tanya dato' VC aku.

sesungguhnya aku penah keja direct, scr dekat ngan dato VC ni dulu.. 3 tahun lagi, tau.. so aku tau yg dia tau aku keja camner. and that's why aku rasa dia saje nk cabar aku.. nk tgk aku boleh ke sahut cabaran dia tu atau tidak.
hmmm... aku tau selama ni ada je pihak2 yg x brape yakin aku bleh uruskan 3 jabatan ni skali gus.
sgt2 mencabar minda, ok!
welll... kita tengok je la ye?
cantik ke tak LNPT (laporan nilaian prestasi tahunan) aku ujung tahun ni.
klau x leh dpt ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG tahun depan, x tau la kan?

7 comments:

Fieza79 said...

wahh wanita berkarier yg sgt gigih..! hebat tu..

mamalieyna said...

samalah kita 3 jab...mmg serabut..seb baik jwtn tak bape tinggi, kalo tinggi bertmbh serabut..huhu..tp kita bukan gomen =P
*cayalah!

puteri said...

smga dpt angrh khdmt cmrlg!

syariza09 said...

confirm dpt anugerah nanti hehe

b.O.n.d.a said...

syabaz beta!! sybazzz!!

gua memang tak larat nak datang tadi..
sampai umah dari epOt tadi, terus flat, kejung, bantai tidO sampai kul 5!! nguah nguah nguah!!

p.s: padahal dah habis awal dah tiket i dapat pagi tadi...tapi sangap sbb tak dpt tidO dalam plane cOz pakcik depan i muntah bagai..euwww..dah ler bangun kul 4 pagi..huhuhu

Mayiskandar said...

xpe giler kuasa sekali sekala...biar tutup mulut org yg suke kate2 belakang...
caiyok...caiyok

ann @ hatiberbunga said...

baru masuk opis arini slps 3 hari berturut2 kelam kelibut merata2 pasal keja..

tima kasih korang..! ^__^ (cukup 40 kali korang sebut, mau betul2 aku leh dpt anugerah ni. hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails