Wednesday, June 23, 2010

sian nya Ayra..


di kala entry ni mula ditulis,
aku sbnrnya sgt eksaited nk citer pasal Ayra yg dah pandai nak tolong mama 'ngemas' ni.
see..!!!


gambar ni diambik tadi.. dlm kul 10 mlm gitu..
tapi malangnya slps bbrp jam, x siap2 la entry sempoi yg satu ni.

sebab x lama lepas tu, smpai la baru ni tadi (skrg dah kul 3 pagi seh..),
Ayra duk nangis2 x benti sbb duk batuk2 n berak2 (berak2 ni dr semalam lg sbnrnya..), sampai duk muntah2 susu yg dia minum. "bunga' dia pun dah merah giler, sbb dah melecet sbb berak2 tu.. aku pun, dah officially tukar baju 3 kali sbb kena muntah dia. Ayra lak, 3 kali juga tukar baju suar. tilam pun dah wasalam tercedera kena muntah dia ni. 

nk bagi ubat, ubat dah abis belaka. apa yg terdaya hanya lah letak tepung ubi kt 'bunga' dia tu supaya kering n sapu vicks kt dada n blkg dia smbil tepuk2 smpai dia terlelap..

bila timbul keadaan camni, tambahan lg di kala en.hubby xde kt rumah, mula la kuat hati aku meronta2 nk cuti sbb x smpai hati nk antar dia ke taska. tapi esok pagi aku ada program besar kt opis. di mana aku lah 'org kuat'nya.. siap jadi MC lg tu. (teks MC ni pun x siap2 lg. dah la majlis dlm B.I lak tu. huhu..) petang tu plak, ada meeting kt putrajaya. 

adeh la.. camner ni??

11 comments:

mamalieyna said...

sainnye...moga cepat baik la Ayra tu ye..serba salah nk cuti kalau ada urusan pntg kt opis kan..huhu..

Fieza79 said...

ye la mmg seba salah jadi...kije ofis pon penting jgk...huhu..

Elin said...

ala..siannyer ayra..nape tu cik ann...

~ maa ~ said...

erm... sian2... teringat masa amsyar cirit birit dulu 10hari... sedey... ;( harap ayra cpt baik...

eija zaquan @ sweetmama said...

cian nye ayra...semoga ayra cepat baik..ermmm..tp rasanye anak lg pnting..emergency pun x pe...

Imaan09 said...

siannya si comel Ayra.. mmg serba salah kan nak antar taska atau nak tinggal kerja2 urgent..My imaan pun pernah cirit2 smpi melecet..sian sgt..Ayra, get well soon..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kesiannya kat kak ann.besar dugaan tu..hope ayra cepat chat..

ann @ hatiberbunga said...

mamalieyna > tu la nyer. sgt2 serba salah. tp akhirnya terpaksa gak pegi keja.. tinggal Ayra jap kt taska. lepas majlis pembukaan, lari jap bwk Ayra gi klinik.. suma ok.. lari balik ke opis. (tetiba rasa cam sprinter lak smlm. hehe..)

fieza79 > betul. lg pulak aku yg kena jaga 3 jabatan skaligus ni. sgt2 rasa tercabar bila timbul situasi camni. huhu..

elin > ntah la nya. doc ckp perkara biasa. org ckp, maybe sbb beralih bulan. ye ke? tp sgt2 kesian la si ayra tu. :(

maa > 10 ari?? wah..!! sedeynya klau camtu. huhu..

ann @ hatiberbunga said...

eija > betul la tu. tp klau keja opis biasa, mmg harus pilih ayra. tp sbb smlm ada majlis besar kan.. org international nk dtg.. dgn staf yg SANGAT terhad.. tu yg terpaksa pilih keja tu. :(

imaan > mmg sgt2 serba salah. tambahan lg kena antar taska. klau antar pengasuh, maybe bleh gak tebal hati, kan.. ini.. nasib baik baby kt taska tu dah tinggal 4 org je. so dorg leh fokus skit kt baby yg ada. baby2 besar dah pindah ke bilik budak2 besar skit.

cik yah > tima kasih.. malam td, cirit birit ayra dah kurang skit dah.. dari setiap sejam, dah ke stiap 2, 3 jam. ok la tu. moga2 dia cepat sembuh. ;)

Aini said...

lerrrr.. sian nya Ayra..

Ina, memang kena banyak-banyak bersabar bila berlaku cam ni.. and plus, hubby Ina tak dek lak tu kan..

ann @ hatiberbunga said...

thanks, k.aini..
alhamdulillah, cirit birit ayra skrg dah kurang dah.. tp still 2, 3 kali jugak la dlm sehari.
moga cepat sembuhnya.. amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails