Monday, May 24, 2010

Kabel Letrik Rumah Baru Kami Kena Curik!!!

waa...!!!
sangat tak best ptg semalam bila dapat laporan dari en.hubby yg pegi tengok rumah baru kami yg tengah dlm proses ubahsuai tu, berita ni :
KABEL LETRIK SELURUH TINGKAT ATAS RUMAH BARU KAMI TU KENA CURIK..!!

alkisahnya ptg smlm, budak yg buat wiring utk rumah kami tu tetiba tepon en.hubby suh dtg ke sana..
citernya... lepas setel wiring tkt bawah rumah kami, dorg gerak la ke tingkat atas.. nk wat la kt tingkat atas plak kekononnya... tetiba cek2, xde supply letrik.. rasa pelik, so, dorg panjat la siling. n nak tau apa yg dorg jumpa??

INI..!!
waaa...!! rasa cam nk nangis sangat2!!!!!
sapa punya keja la ni. sampai hati!
en.hubby syak mat indon yg wat defects umah kami tu.. sbb developer kan still pegang kunci pendua?
x mungkin pencuri masuk ikut siling rumah sebelah, sbb katanya siling atara rumah sblh tu dah seal abis.
hmmm.. mmg kejam org yg buat ni..
ptg smlm jugak en.hubby wat report polis. and skrg tgh nk wat report kt developer plak.
abis lari bajet kami nk kena wat wiring baru (kena pecah dinding balik, kna cat balik dinding tu.. dsbnya. erk!!)
ini.. lum masuk umah lagi, dah ada org wat naya..
hopefully, x melarat la bila kami dah masuk umah tu nanti... aduyai!

9 comments:

Diamilikku said...

tak leh mintak ganti rugi kat developer ke???? sebab takde tanda2 pecah masuk..so confirm org2 yang ada kunci je boleh masuk kannnn

ann @ hatiberbunga said...

tu la nyer. tgh wat report kt developer la ni. hopefully dapat la ganti rugi tu. hmm..

mamalieyna said...

adoii sakitnya hati jd cam gini! harus pertahankan hak ni, mesti org ada kunci je buat nih!..kite seb baik sume dah settle..huhu..tokleh kasi org pegang kunci umah lama2 kan..

MRS. K said...

isk.. takkan geng2 agus yg curi?

Ummi Aisyah said...

Kak Ann..berat tol dugaan akak yek..banyakkan bersaba.saya simpati sangat, tapi tak dapat nak tolong just pray for u

Syafrizal said...

Sapa yang tahu rumah tu macam mana.. dia punya keje la tu

Mayiskandar said...

sabar la ek...tu la namenye dugaan utk mendpt sesuatu yg berharga...

Puteri Satu said...

emm.. tul tu kay.. takkan keje Agus ye... maybe kawan2 Agus kot..

AYU said...

ala.....sedihnya..kesian ann..moga Allah permudahkan urusan ann sekeluarga...senang nak dok umah baru

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails